Cannes festiva filmleri Netflix’te yayınlayacak

cannes

Netflix ile sinema sektörü arasındaki sürtüşme ilginç bir hal alıyor. Cannes Film Festivali’nde Netflix yapımı filmlerin yarışmasına tepki gösteren sinemacılara inat  dev şirket festivaldeki filmleri satın almaya başladı.

Festival jürisine mesaj

Festivalde ödül alan iki filmi satın aldığını açıklayan online yayıncı yakında bu filmleri yayınlayacağını da vurguladı.

Sinema salonlarının tepkisini çeken Netflix, kendi ürettiği filmleri sinema salonlarında yayına sokmadan doğrudan internet üzerinden yayınladığı için sinema salonu işletmecileriyle sorunlar yaşanıyor.

Online yayıncını satın aldığı filmler ise, Atlantics filmi ile uluslararası yarışmalarda önemli ödüller kazanan animasyon filmi I Lost My Body.

Netflix, Türkiye’de de Organize İşler 2 filmini henüz sinema salonlarına gösterimdeyken yayına alarak büyük tepki toplamıştı.

Sinema yapımcıları ise, sinema salonlarının bilet satışlarında oynamalar yaparak gelirlerini düşük gösterdiklerini ve filmler için düşük telif ödediklerini savunarak, Netflix’te gösterime girmenin daha kazançlı olduğunu vurguluyorlar.

Dev online yayıncı ise içerik üretebilmek için her yıl milyarlarca dolarlık bütçe ayırıyor. Bu bütçeleri ise sinema yapımcılarının ürettiği filmleri satın almak veya kendi projelerini hayata geçirmek için kullanıyor.

Netflix yapımı olan filmerin Oscar’a katılması da tartışma konusu olmuş, Oscar komitesi filmleri kabul edebilmek için ABD’de en azından birkaç küçük sinema salonunda gösterime girmesi şartı koymuştu.

John Wick 3’ü izleme rehberi