Netflix hesap parolası paylaşımına yenilik getiriyor!

Netflix hesap parola paylaşımı konusunda yenilik getiriyor!

Netflix parola paylaşımını konusunda gevşek bir duruş sergiliyor. Ancak bu günler sona eriyor olabilir. The Streamable tarafından tespit edilen bir testte şirket, insanların ana hesap sahibi ile aynı evde olmadıklarını tespit etmesi durumunda hizmete kaydolmalarını isteyen bir bildirim göndermeye başladı

Netflix, parolasına sahip olduğu hesaplardan giriş yapanları üzecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre ayrıldığınız sevgilinizin Netflix hesabını kullanmaya devam edemeyeceksiniz. Netflix, bir bildirimde, “Bu hesabın sahibiyle birlikte yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızın olması gerekir” diyor. Ardından, Netflix’in hesapla ilişkili e-posta adresine veya telefon numarasına gönderdiği bir kodu girerek kimliklerini doğrulamalarını istiyor. Şirketin kullanım koşulları, platforma erişimi tek bir hane dışında paylaşmayı yasaklamaktadır. Yeni testin, arkadaşların ve ailelerin para biriktirmesini engellemek gibi bir derdi tabi ki yok. Netflix’in amacı, hesapları güvence altına almakla alakalı olabilir. En azından Netflix’in önerdiği bu. Şirketin bir sözcüsü CNBC’ye “Bu test, Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bunu yapmaya yetkili olmasını sağlamaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır” dedi.

Netflix hesap parola paylaşımı konusunda yenilik getiriyor!

Tarihsel olarak, Netflix’in hesap paylaşımına karşı aldığı tek önemli önlem, eşzamanlı akışlara sınır koymaktı. Örneğin, şirketin aylık 9 dolarlık temel planıyla, bir seferde yalnızca bir cihaza akış gerçekleştirebilirsiniz. 18 dolarlık premium abonelik ise aynı anda dört cihaza kadar izlemenize olanak tanıyor.

Türkiye’de normalleşme ertelenebilir: Türkiye Tabipler Birliği açıklama yaptı