Netflix dizileri için izlenme sayıları artık gizli kalmayacak

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Netflix, insanların son zamanlarda ne izlediği hakkında size bir fikir vermek için şovları sıralıyor ve bazen en popüler oyunları için görüntülenen saat verilerini yayınlıyor, ancak izleyici sayılarını vermiyor.

Netflix dizileri için izlenme sayıları artık gizli kalmayacak. Kasım ayından itibaren, en azından şimdilik yalnızca Birleşik Krallık’ta, şovlarını kaç kişinin izlediği nihayet ortaya çıkaracak. Akış devi, bunun için bölgedeki TV derecelendirmelerini ölçen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan BARB ile işbirliği yaptı.

Netflix artık kendi oyuncu etiketinizi oluşturmanıza izin veriyor

Netflix şovları düzenli olarak Nielsen’in akış sıralamasında yer alsa da, iki oluşum resmi olarak birlikte çalışmıyor. Aslında, Nielsen’in listesi, zaman zaman Netflix’in kendi Top 10 sıralamasıyla eşleşmiyor gibi de görünüyor. Netflix eş CEO’su Reed Hastings konuyla ilgili şunları söyledi: “2019’da Cambridge’deki RTS konferansında Netflix izleyicilerinin bağımsız olarak ölçülmesi fikrini memnuniyetle karşıladım. O zamandan beri BARB ile iletişim halindeyiz ve  Birleşik Krallık’ta insanların nasıl televizyon izlediğine dair güvenilir bir ölçüm için taahhütte bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz..”

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Netflix dizileri için izlenme sayıları artık gizli kalmayacak

BARB, kasım ayının ikinci haftasından itibaren Netflix’i geleneksel yayıncılarla karşılaştıracak görüntüleme rakamları yayınlayacak. Kuruluş, hizmetin aylık erişimini ve tanımlanan toplam görüntüleme payını rapor edecek. Hizmetin geleneksel TV’ye kıyasla nasıl bir performans gösterdiğini göstermenin yanı sıra BARB, Kasım ayında başlayacak olan haftalık en iyi 50 şov raporuna tüm geleneksel kanallardaki şovları ve birlikte çalıştığı akış hizmeti sağlayıcılarını da dahil edecek.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

BARB’ın eylül ayındaki ön rakamlarına göre Netflix, Birleşik Krallık’ta hiç de kötü durumda değil ve bölgede en çok erişilen akış hizmeti. Ve hiçbir yerde BBC kadar izlenmese de, Birleşik Krallık’taki tüm TV izlemelerinin %8’ini oluşturuyor.

Starlink satışları sekteye uğrayabilir