Netflix aboneleri üyeliklerini iptal etmeye başladı!

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

Son dönemde dijital yayın sektöründeki rekabet inanılmaz oranda arttı. Rekabetin artmasıyla birlikte kullanıcılar da farklı alternatiflere yönelmeye başladılar. Elbette bu durum en çok sektörün lideri konumundaki Netflix’i etkiledi. İşte tüm detaylar.

Netflix aboneleri üyeliklerini iptal etmeye başladı! The Information, verilerini, 5 milyon Amerikalıdan veri toplayan ve akış aboneliklerini anonim olarak paylaşan bir analitik firması olan Antenna’dan aldığını söylüyor. Veriler, genel iptallerin son beş çeyrekteki 2,5 milyon iptalden artışla son çeyrekte 3,6 milyon kişiye ulaştığını gösteriyor.

Netflix eski abone

Genel olarak iptal sayısı arttıkça, ki The Information yeni kullanıcıların bu iptallerde daha küçük bir paya sahip olduğunu bildiriyor, Netflix‘in kullanıcıları daha uzun süre elinde tutmak için mücadele ettiğinin bir başka göstergesini de ortaya koyuyor. 2022’in ikinci çeyreğinde, iptallerin %70’ini platforma bir yıldan daha kısa bir süre için abone olan kişiler oluştururken, uzun vadeli aboneler %6’sını oluşturdu. İptallerin %60’ı son çeyrekte yeni aboneler tarafından yapıldı.

Netflix eski abone

Netflix aboneleri üyeliklerini iptal etmeye başladı!

Netflix’in fiyatı, 6.99 dolardan hizmet veren Hulu gibi uygun diğer hizmetlerle ve reklam destekli planlarla karşılaştırıldığında, insanların oldukça önemsediği “ne kadar ödediğimi unuttum bile” aralığının dışına çıktı.

Netflix eski abone

Netflix, 2022’ye zorlu başladı. İlk çeyrekte, akış devi 200.000 abone kaybettiğini bildirdi ve 10 yıldan beri ilk kez abone kaybettiğini belirtti. Netflix, 2022’nin ikinci çeyreğinde de 2 milyon daha fazla abone kaybetmeyi bekliyor. Şu anda ABD ve Kanada’da toplam 74,58 milyon aboneye sahip.

Samsung Galaxy A34 görselleri sızdırıldı