Neovision Glass AR gözlüğü tanıtıldı

nubia Neovision Glass

ZTE nubia, ilk akıllı gözlüğü olan Neovision Glass AR’ı ve Nubia Pad 3D tableti MWC 2023 fuarında resmen tanıttı.

MetaVerse’ü gerçeğe dönüştürme fikrinin momentum kazanmasıyla birlikte akıllı gözlükler de teknoloji dünyası için büyük önem kazandı. Çünkü bu MetaVerse evrenlerinin hayata geçirilmesiyle birlikte akıllı telefonların yerini bu akıllı gözlüklerin alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yüzden VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) alanlarına yatırım yapan şirketlerin sayısı hızla artıyor.

Söz konusu akıllı gözlük projeleri olduğunda genelde Meta ve Apple gibi en üst segmentte ürünler ortaya koyan teknoloji devlerinden söz ediyor olsak da büyümekte olan her sektörde olduğu gibi aslında akıllı gözlük pazarında da orta segment ve giriş seviyesi için de büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli değerlendirmek için harekete geçen şirketlerden biri de ZTE.

nubia markası altında farklı alanlardan ürünüler çıkarmaya devam eden ZTE, akıllı gözlük tarafındaki ilk ürününü de bu hafta tanıttı. Şirketin kısa süre önce duyurduğu ilk akıllı gözlüğü Neovision Glass AR, dün sona eren MWC 2023 fuarında resmen tanıtıldı. ZTE nubia, AR gözlüğünün yanı sıra Nubia Pad 3D tableti de bu fuarda görücüye çıkardı.

nubia pad 3d 3

Nubia’nın “teknoloji ve modanın muhteşem buluşması” olarak lanse ettiği Neovision Glass AR, gerçekten de alışık olduğumuz VR/AR başlıklarından ziyade gündelik hayatta da kullanılabilecek şık bir güneş gözlüğünü andırıyor. Bildiğiniz gibi özellikle AR gözlüklerine getirilen en büyük eleştirilerden biri, gündelik kullanıma pek uygun olmayan kaba tasarımlarıydı. Ancak görünen o ki VR/AR gözlükleri artık bu dönemi geride bırakmaya hazır durumda.

Başta da belirttiğimiz gibi Neovision’ın Meta ya da Apple’ın akıllı gözlükleri gibi bu alanda sınırları zorlayacak, yeni teknolojiler sunacak bir ürün değil. Nubia bunun yerine üst segment akıllı gözlüklere alternatif olabilecek , daha çok tasarımı ve kullanıcı dostu olmasıyla dikkat çeken bir ürün ortaya koyma umuduyla yola çıkıyor.

Neovision Glass AR’ın en büyük handikaplarından birisi tek başına işlev görev bir cihaz olmaması olacak gibi duruyor. Çünkü bu akıllı gözlüğün işlevsel kullanımı için bir akıllı telefona, laptopa, oyun konsoluna ya da benzer bir akıllı cihaza bağlı olması gerekiyor.

Gözlüğün içinde bir mikro OLED ekran yer alıyor. Piksel yoğunluğu 3500 PPI olan bu ekranın çözünürlüğü 1080p; maksimum parlaklığı ise 1800 nit. 43 derece görüş açısı sunan gözlüğü yenileme hızı 44.1 kHz.

Elden Ring için beklenen haber geldi