10 ay önce nehirde kaybolan iPhone çalışır halde bulundu

iPhone

Yaklaşık 10 ay önce nehirde kaybolan iPhone, çalışır halde bulundu ve aylar sonra sahibine teslim edildi.

Söz konusu suya dayanıklılık olduğunda son dönem çıkan amiral gemisi akıllı telefonlar son derece dayanıklı hale gelmiş durumda. iPhone da suya dayanıklı bu telefonların başında geliyor. Apple, en yeni akıllı telefonlarının altı metreye kadar suda 30 dakika dayanabileceğini söylüyor. Ancak yaşanan yeni bir olay, Apple telefonların bundan bile daha dayanıklı olabileceğini gösterdi.

İngiltere’de yaşayan Owain Davies adlı bir kişi, yaklaşık 10 ay önce bir kano macerası sırasında telefonunu nehre düşürdü. Suyun içinde kaybolup giden telefon, 10 ay sonra kıyıya vurdu. Telefonu bulan kişiler, sudan çıkmış telefonu Davies’e teslim ettiler. Nehre düşürdüğü telefonunu 10 ay sonra geri almanın şaşkınlığını yaşayan Davies, telefonun 10 ay sonra hala çalışır halde olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

iphone su

Nehre düşen iPhone’u bulan Miguel Pacheco, ilk bulduğunda telefonun oldukça kötü bir vaziyette olduğunu, bu yüzden çalışmasının imkansız olduğunu düşündüğünü söylüyor. Pacheco yine de içindeki veriler sahibi için kıymetli olabilir diye düşünerek telefon çalışıyor mu diye görmek istemiş ve eve götürerek telefonu kurulamış. Telefonu kuruladıktan sonra şarja takan Pachecho, telefonun çalıştığını görünce sahibini bulmak için harekete geçmiş.

Telefonun şifresini bilmediği için iletişim bilgilerine erişemese de, kilit ekranında genç bir çiftin fotoğrafı olduğunu görünce bu fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaşmış. Yüzlerce kişi tarafından paylaşılan bu görsel sayesinde telefonun hala çalışır halde olduğu haberi Owain Davies’e ulaşınca Davies aylar önce kaybettiği telefonunu yeniden kavuşmuş oldu.

Apple, iPhone 15 için 5G modem yapmayı beceremedi