NASA UFO incelemeleri için kolları sıvadı

uzaylılar ufo

NASA, gökyüzünde beliren birçok açıklanamayan uçan cismin daha iyi anlaşılmasını istiyor. Ajans, UAPS (tanımlanamayan hava olayları) olarak bilinen UFO’ları gözlemlemek için bu sonbaharda bir çalışma ekibi kuruyor.

NASA UFO incelemeleri için kolları sıvadı. UFO’ları bilim kurgu ve komplo teorilerinin bir parçası olarak düşünmek cazip gelse de, NASA’nın duyurusu “UAP’lerin dünya dışı kökenli olduğuna dair hiçbir kanıt” olmadığını belirtiyor. Bunun yerine, misyonun odağı veri toplamak ve UAP’lere ilişkin bilimsel anlayışı ilerletmek gibi görünüyor. Bunun pratik bir nedeni de var. Askeri yetkililerin belirttiği gibi, açıklanamayan uçan cisimler – kökeni ne olursa olsun – uçuş güvenliği ve ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturabilir.

NASA UFO incelemeleri

“UAP’lerin sınırlı sayıda gözlemi şu anda bu tür olayların doğası hakkında bilimsel sonuçlar çıkarmayı zorlaştırıyor. Atmosferdeki tanımlanamayan olaylar hem ulusal güvenliği hem de hava güvenliğini ilgilendiriyor. Hangi olayların doğal olduğunu belirlemek, NASA’nın uçakların güvenliğini sağlama hedeflerinden biriyle uyumlu olan bu tür fenomenleri tanımlamak veya hafifletmek için önemli bir ilk adım sağlar” açıklamasında bulunuldu.

NASA UFO incelemeleri

NASA UFO incelemeleri için kolları sıvadı

NASA, UAP’lerle ilgilenen tek ABD devlet kurumu değil. Geçen ay, Kongre, 50 yılı aşkın bir süredir UFO’larla ilgili ilk duruşmasını gerçekleştirdi ve Pentagon yetkilileri, UAP raporlarının geçmişte olduğundan daha sık görüldüğünü belirtti. Ulusal İstihbarat Dairesi tarafından geçen yıl yayınlanan bir rapora göre, 2004’ten bu yana Pentagon’a 143’ten fazla tanımlanamayan uçan cisim vakası rapor edildi.

NASA UFO incelemeleri

NASA’nın UAP çalışması, Simons Vakfı’ndan astrofizikçi David Spergel ve ajansın Bilim Misyonu Müdürlüğü’nde araştırmadan sorumlu yardımcı yönetici yardımcısı olan NASA’dan Daniel Evans tarafından yönetilecek. Çalışmanın tamamlanması dokuz ay sürecek ve ekip, bilim, havacılık ve veri analitiği alanlarında uzmanlardan oluşan bir alana danışacak.

Çalışmanın sonuçlanmasının ardından NASA, hem bulgularını hem de toplanan tüm verileri halka açık hale getirmeyi vaat ediyor. Evans yaptığı açıklamada, “NASA’nın tüm verileri kamuya açık – bu yükümlülüğü ciddiye alıyoruz – ve herkesin görmesi veya incelemesi için kolayca erişilebilir hale getiriyoruz” dedi.

Microsoft, Rusya’daki operasyonlarını küçültecek