Çinliler uçan bir tren yapacak!

cinli hizli tren

Neredeyse tüm teknolojik alanlarda ciddi bir gelişme kaydeden Çinliler uçan bir tren yapmak için ciddi bir ilerleme kaydetti. İşte ulaşım sektörünü pozitif yönde etkileyecek haberimizin detayları.

Çinli CRRC Zhouzhou Locomotive, Çin’in ulaşım sorununu önemli ölçüde bitirebilmek için yeni bir teknoloji tasarladı. Kuruluş tarafından yapılacak tren hiçbir şekilde yerle temas etmeyecek. Manyetik anlamda havada duran bu tren, saatte 600 kilometre gibi bir hıza çıkabilecek. Çin’de şu an için hızlı trenler en fazla saatte 350 kilometre yapabiliyor.

Çinliler uçan bir tren için parça tanıtımı yaptı

Uzun stator motorlarını ve iki transformatörü içeren parçalar, bu yeni hızlı trenlerin ana omurgasını oluşturacak. Geleneksel elektrikli motorlardan farklı olarak, uzun stator doğrusal motorun basit bir yapısı şeklinde olacak.

Çin tren teknolojisi

Firma yetkililerinden Hu Yunfeng, yaptığı açıklamada kendi motorlarının daha az enerji tükettiğini ve çalıştırma-durdurma işlemlerinin daha kısa sürdüğünü ifade etti. Bu motorlar yeni sisteme sahip trenlerin kalbini oluşturacak. Transformatörler ise motorların ihtiyaç duyduğu güç akımını sağlayacak.

Güvenlik, güvenilirlik, düşük ses ve titreşim, geniş yolcu kapasitesi, düşük bakım maliyeti ve performans gibi özelliklerin yanı sıra toplu taşıma yükünü hafifletmesi nedeniyle de bu trenler sıkça kullanılacak. Tüm bu parçalar Huan eyaletindeki Zhouzhou şehrinde tanıtıldı ve büyük ilgi gördü. Peki sizce Çinli şirket tarafından üretilecek olan bu trenler, ulaşım problemine önemli ölçüde çözüm getirebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Google, Apple, Microsoft tren geçişlerini umursamıyor