Microsoft, Rusya’daki operasyonlarını küçültecek

Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkardı!

Microsoft, Ukrayna’nın işgalinin ardından daha önce Rusya’daki satışlarını durdurdu ve şimdi ülkedeki varlığını küçültüyor. İşte tüm detaylar.

Şirket, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, savaştan kaynaklanan daha kasvetli bir ekonomik tahmine yanıt olarak Rus operasyonlarını “önemli ölçüde küçülteceğini” söyledi. Microsoft, ülkedeki sözleşmelerini yerine getirmeye devam edecek, ancak azalan ayak izi 400’den fazla çalışanı etkileyecek. Windows yaratıcısı, destek sağlamak için etkilenen personelle “yakından çalıştığını” söyledi. Hangi bölümlerin etkileneceğine dair bir açıklama yapılmadı. Ayrıca duyurudan önce şirketin Rusya’da kaç kişiyi istihdam ettiği de belli değildi. Microsoft konuyla ilgili yorum yapmadı.

Microsoft, Rusya'daki operasyonlarını küçültecek

Bu, savaşa tepki olarak Rusya’daki işlerinin en azından bir kısmını geri çeken ilk büyük teknoloji şirketi değil. IBM, Mart ayında askıya aldıktan sonra faaliyetlerini sona erdirirken, yazılım devi SAP Nisan ayında ülkeyi tamamen terk edeceğini söyledi. Amazon ve Apple gibi diğer firmalar satışlarının bir kısmını veya tamamını sınırladı.

Bu, Microsoft için büyük bir fedakarlık değil. Geliştirici Mart ayında, Rusya’nın gelirinin yüzde birinden daha azını oluşturduğunu ve yerel işinin son birkaç yılda istikrarlı bir düşüş gösterdiğini söyledi. Öyle olsa bile, kesintinin, Ukrayna’ya destek gösteren veya Rusya’daki satış beklentilerinden endişe duyan teknoloji akranlarından benzer hareketlere yol açması şaşırtıcı olmaz. Rusya Ukrayna savaşı ise uzun süredir devam ediyor ancak bir sonuç çıkmadı.

IBM yapay zeka tarafından kontrol edilen gemi yolculuğunu tamamladı