Xiaomi Samsung’u devirmek için kolları sıvadı

Samsung yenilikçi bir adıma imza attı

Xiaomi Avrupa pazarını ciddi anlamda ablukaya almış durumda. Çinli akıllı telefon üreticisi böyle giderse Samsung’u devirerek dünyanın en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren markası olabilir. İşte konunun detayları.

Xiaomi Samsung’u devirmek için kolları sıvadı. 2021’in ikinciyarısında hayli başarılı bir sonuca imza atan Çinli üretici, şimdi Samsung’u geçmenin planlarını yapıyor.

Elbette bu planlar çerçevesinde ilk hedef Avrupa pazarı olacaktır. Çünkü Xiaomi hala Avrupa pazarında, beklenen performansı ortaya koymuş değil. Özellikle de Asya pazarına oranla kıyaslandığında, Avrupa pazarında Xiaomi’nin daha baskın bir görünüm sergilemesi gerekiyor.

Xiaomi EV fabrikası yılda 300.000 araba üretecek

Xiaomi Samsung’u devirmek için kolları sıvadı

Görünen o ki Xiaomi yetkilileri de bu durumun farkındalar. Hatta bu yüzden Avrupa’daki Mi Store sayısının hızlı bir şekilde arttırılmasına karar verilmiş.

Bunun için de ilk olarak Mi Store olmayan ülkeler, gündeme alınmış. Bu kapsamdaki ilk hedef ise Bulgaristan oldu. Xiaomi, ilk Mi Store mağazasını Bulgaristan’da açtı.

Muhtemelen önümüzdeki süreçte Avrupa’da yer alan Mi Store mağazalarının sayısı daha da artacaktır. Xiaomi, Türkiye’de bile birden fazla Mi Store mağazası açmış durumda. Zaten ülkemizdeki Xiaomi modellerinin satışları da rakiplerine oranla hayli yüksek diyebiliriz.

Bakalım Xiaomi Avrupa çıkartması sonrasında önümüzdeki yıl en çok telefon satan şirket unvanını ele geçirmeyi başarabilecek mi? Bunu bekleyip göreceğiz. Sonuçta Samsung da Xiaomi karşısında bazı karşı hamlelerde bulunacaktır.

NASA James Webb Uzay Teleskobu başarıyla uzaya fırlatıldı