NASA, Ay’a çıkışımızın 50’inci yılını kutluyor

NASA, Ay'a çıkışımızın 50'inci yılını kutluyor

NASA, Ay’ın keşfi tarihinde bir başka önemli anı kutladı. New York Times, 31 Temmuz 2021’yi, Ay’da gezişimizin 50. yıldönümü olarak kutladı. 50 yıl önce ilk Apollo 15 astronotları Dave Scott ve Jim Irwin, numuneleri toplamak ve Ay yüzeyine gitmişlerdi.

İnsanlar, Dünya dışındaki gezegenleri her zaman merak ettiler. Bu merağı gidermek için farklı gezegenlere seyahat etmeye başladılar. İlk adımlar Ay gezegenine atıldı. 50 yıl önce Apollo 11 astronotları, insanlığın ilk Ay’a iniş denemesine başlamak için Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Pisti 39A’dan havalandı. NASA bu olayın ellinci yıl dönümünü kutluyor. O zamandan bu yana 50 yıl içinde çok fazla ilerleme kaydedildi. Ancak hala Ay’a gidip yaşamak gibi bir durum söz konusu değil. NASA ve diğer uzay ajansları artık mürettebat güvenliği konusunda endişe duymadan Ay’ı keşfedebilecek robotik gezicilere odaklanmış durumda. Sürüşe çıkan insanlar muhtemelen otonom araçlar kullanacaklar. Bu yıldönümünü, gelişen gezegenler arası seyahati kutlamak anlamına da geliyor.

NASA, Ay'a çıkışımızın 50'inci yılını kutluyor

Artık Ay’dan ziyade Mars gezegenine de gidiliyor. Öyle ki artık insanlığın gezegen değiştirmesi bile tartışılıyor. Kripto para camiasında ses getiren isimlerden Elon Musk, insanlığın hemen Mars’a gitmezse yok olma riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Gündemden düşmeyen Musk, insanların nesillerinin tükenmemesi için Mars’a bir an önce gidip koloni kurmaları gerektiğini söylüyor. Elon Musk, “Neslimiz tükenmeden önce ‘Mars’ı keşfetmemiz’ gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Elon Musk Epic Games’i haklı buluyor: İnternete küresel vergi çıkışı