Nokia tablet bölümüne odaklanacak

Nokia, Oppo'ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Nokia, uzun süredir gölgede kalan bir marka. Daha önce, akıllı telefon pazarında Windows destekli akıllı telefonlar üreten liderlerden biriydi. Ancak, Marshmallow Android sürümünün ortaya çıkması ve Microsoft’un sonunda akıllı telefon işletim sistemi bölümünü kapatmaya karar vermesiyle, Nokia akıllı telefon pazarından bir nevi kayboldu.

Ancak son yıllarda Android girişleriyle yavaş yavaş akıllı telefon pazarına girmeye başladı. Ancak son söylentilere göre Nokia, ilk Tabletini üretmek için akıllı telefon pazarından uzaklaşmayı planlıyor.

HMD global markası kısa süre önce EEC kayıt veritabanında TA-1392 ve TA-1397 model numaralarıyla ortaya çıktı. Ve sızıntı, Nokia T20’nin 4G/LTE ve yalnızca Wi-Fi özellikli yeni listeleriyle daha da sağlamlaşıyor.

Nokia, telefon pazarından çıkıp Tablet bölümüne odaklanacak

Cihazın ilk lansmanının, ilk seçenek için 190 Sterlin’den (~ 265 ABD Doları) veya ikincisi için 207 Sterlin’den (~ 289 ABD Doları) başlayarak İngiltere’de görülmesi bekleniyor. Kaynaklara göre Nokia, Wi-Fi modelini AB’de bağımsız bağlantıya sahip bir ünite için 222 € (~ 269 $) veya 242 € (~ 288 $) karşılığında satmayı planlıyor.

Şirketin sunduğu satış listeleri muhtemelen tesadüfi ve cihazın 10.4 inçlik bir ekrana ve SKU başına 64 GB dahili depolamaya sahip 4 GB RAM’e sahip olacağını ortaya koyuyor.

Ne yazık ki, cihazın taşıyacağı diğer özellikler hakkında daha fazla bilgi mevcut değil. Yeni T20’nin işletim sistemi söz konusu olduğunda, ne olacağı ve hangi kullanıcı arayüzünü taşıyacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Ancak büyük olasılıkla, cihaz Android’in kendisini taşıyacaktır, çünkü piyasada bir mucize eseri Nokia markalı Windows destekli bir tablet görmezsek, bu en kabul edilebilir tek cevap diyebiiliriz.

Huawei P50 Pro, Kirin 9000 5G varyantı alacak