NASA astronotlarının eğitim videosu yayınlandı

NASA

23 Nisan’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na çıkacak dört NASA astronotunun eğitim süreçlerini gözler önüne seren bir video yayınlandı.

NASA’nın Crew 4 adlı astronot ekibi, önümüzdeki günlerde yeni bir SpaceX uçuşuyla Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’na çıkacak. Dört astronot, istasyonda altı ay geçirecek. Astronotlar, hem Uluslararası Uzay İstasyonu’na roketle yapacakları yolculuk hem de istasyonda geçirecekleri altı ay için kapsamlı bir eğitimden geçiyor. Bu eğitim sürecini kayıt altına alan NASA, eğitim sürecini gözler önüne seren videoyu paylaştı. 34 dakikalık bu eğitim videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Videoda Amerikan Uzay Ajansı astronotları Kjell Lindgren, Bob Hines ve Jessica Watkins ile Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Samantha Cristoforetti’nin eğitim süreci gözler önüne seriliyor.

nasa 1

Daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu’nda zaman geçiren Kjell Lindgren ve Samantha Cristoforetti bu eğitim daha çok hatırlatıcı nitelikteydi. Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kez çıkacak olan Bob Hines ve Jessica Watkins ise eğitim süreci sayesinde uzaydaki ilk gerçek maceralarına olabildiğince hazır hale gelmeye çalışıyor.

Crew-4 görevi, SpaceX Crew Dragon uzay aracını kullanan dördüncü astronot ulaştırma görevi olacak. Uzay aracı yörüngeye SpaceX’in Falcon 9 roketiyle taşınacak.

Dört astronotu taşıyan SpaceX roketi, 23 Nisan’da Florida’dan fırlatılacak. Roketten ayrılan uzay aracı, 24 Nisan sabahı Uluslararası Uzay İstasyonu’na yanaşacak.

The Batman filmi internette yayınlandı