NASA asteroid tehlikesi ile karşı karşıya

1 6

Dimorphos, Dünya’dan o kadar uzakta neye benzediğini bile bilmediğimiz bir uzay kayası yığını ve pazartesi günü onu bir uzay aracıyla parçalayacağız.

NASA asteroid tehlikesi ile karşı karşıya! Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART), tüm zamanların en metal bilimi deneylerinden biri olması gereken asteroite çarptığında saatte 14.000 milden fazla seyahat edecek.

DART, bir asteroitin uzaydaki hareketini değiştirip değiştiremeyeceğini görmek için bir NASA çabası. Dünyanın ilk “gezegen savunma testi görevi” olarak adlandırılıyor – gelecekte bir gün Dünya üzerinde ciddi bir asteroit etkisini önlemek için gerekenlere sahip olup olmadığımızı görmek için bir test çalışması. Yani..her ihtimale karşı.

NASA Artemis 1 roket yakıt testini başarıyla tamamladı

Son derece açık olmak gerekirse, ne Dimorphos ne de daha büyük arkadaşı Didymos, Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmuyor. Aslında, gezegenimiz için acil bir tehdit oluşturan herhangi bir asteroit tespit edilmiş değil. Bu ikisi sadece iyi bir hedef çalışması.

1 6

NASA asteroid tehlikesi ile karşı karşıya

Dimorfos ve Didymos, ikili bir asteroit sistemi ve Dimorfos, Didymos’un bir “aycığı”dır. Minik aycık, daha büyük asteroidin etrafında dönerken, daha büyük asteroid ile Dünya arasından geçiyor Bu, hem dünyadaki hem de dünyadaki teleskopların sistemi izleyebileceği ve bir çarpışmanın Dimorphos’un hızına ve yörüngesine ne yaptığını nispeten hızlı bir şekilde görebileceği anlamına geliyor.

NASA Artemis 1 roketi testine başladı

Çarpmanın hemen ardından, gezegendeki her kıtadaki teleskoplar sonucu görmek için sisteme odaklanacak. Dünya dışı, James Webb Uzay Teleskobu, Hubble ve hatta asteroide bağlı Lucy uzay aracı da, bir kaya sert bir uzay aracıyla karşılaştığında ne olacağını görmek için asteroit sistemine kilitlenecek.

OPPO A17’nin özellikleri sızdırıldı