10 yıl sonra bir asteroid Dünya’ya çarpabilir

goktasi dusmesi

Kaos tanrısı olarak da adlandırılan bir asteroid hiç beklenmeyen şekilde Dünya’nın yakınından geçecek ve etkileri büyük oranda yıkıcı olabilecek. Dünya’dan sadece 30 bin 577 kilometre uzaklıktan geçecek bu göktaşı, iletişim ve hava uydularından daha yakın olacak. İşte haberimizin detayları.

Her yıl farklı bir kıyamet senaryosu ortaya koyan NASA, bu yıl da yeni bir göktaşı ile kıyamet senaryosu üretti. Saatte 40 bin kilometre hızla hareket edecek olan bu asteroid, rotasında hiçbir şekilde değişiklik gerçekleştirmeyecek.

Bir asteroid Dünya’ya kıyamet yaşatabilir mi?

NASA tarafından hesaplanan verilere göre bu asteroid 2029 yılında gezegenimizin çok yakınından geçecek. Hızı dikkate alındığında ise Ayın genişliği kadar olan bir yol bu asteroid tarafından yalnızca 1 dakikada alınabilecek.

göktaşı

Her ne kadar konunun uzmanları bu asteroidin gezegenimize çarpma ihtimalinin neredeyse sıfır olduğunu ifade etse bile, yine de tehlike mevcut. Bazıları ise asteroidin çeşitli araştırmalar yapmak için son derece uygun olduğunu ifade ediyor. Ancak saatte 40 kilometre hızla giden bir göktaşını yakalamanın imkansız olduğunu da söylemek gerekiyor.

Bu asteroid Dünya’ya düşerse çok ciddi bir maddi ve manevi kayba neden olacaktır. Peki sizce bu asteroid dünyaya teğet geçebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

NASA açıkladı burçlar değişti! İşte yeni burç tarihleri 2019