Napolyon eleştirilere rağmen gişe rekorları kırdı

Napolyon eleştirilere rağmen gişe rekorları kırdı

Napolyon bir çok eleştiriye rağmen gişe rekorları kırmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Napolyon, Fransız eleştirmenlerin verdiği sert tepkilerden günler sonra Fransa’da gişede fırtına gibi estirdi. Film, eleştirmenlere meydan okudu ve vizyona girdiği 22 Kasım Çarşamba gününde güçlü gişe hasılatı elde etti; Comscore France, yaklaşık 120.000 ekrandan tahmini olarak 868.000 € (946.000 $) elde etti. Gladyatör film yapımcısı 85’in son filmi Napolyon, Joaquin Phoenix’i 19. yüzyıl Fransız imparatoru olarak canlandırıyor ve Napolyon’un iktidara yükselişinin ve İmparatoriçe Joséphine de Beauharnais (Vanessa Kirby) ile çalkantılı ilişkisinin gerçek hikayesini anlatıyor.

Napolyon eleştirilere rağmen gişe rekorları kırdı

Filmle ilgili incelemeler bölücü oldu; bazıları tarihi destanı bir “şaheser” olarak selamlarken bazıları da filmi tarihsel yanlışlıklar nedeniyle eleştirdi. Daha önce Napolyon’daki kusurları araştıranlara “sert tepkiler” veren yapımcı, Fransa’daki Le Figaro, Le Point ve GQ France gibi önemli yayın kuruluşlarının da filmi eleştirmesi ile karşılaşmıştı.

Örneğin GQ France, Fransız askerlerinin Amerikan aksanıyla “Vive La France” diye bağırdığı sahneler için filmi “son derece beceriksiz, doğal olmayan komik” olarak nitelendirdi. BBC News’e verdiği yeni röportajda bu eleştirilere değinen Scott şu yanıtı verdi: “Fransızlar kendilerini bile sevmiyor.” Ancak tüm Fransızları kastetmiyordu; film yapımcısı “Paris’teki izleyicilerin kendisini sevdiğini” söyledi. Film ile ilgili eleştiriler hız kesmeden devam etti ancak durum o kadar da olumsuz görünmüyor denebilir. Zira başka ülkelerde gişe rekorları kırıldı.

Steam’de Diablo IV Ücretsiz Deneme Sürümü indirilebilir durumu