Captain America Civil War, Rekorları Altüst Etti!

avengers21

Marvel’ın son alametifarikası Captain America Civil War, gişe rekorlarını altüst ederken, rakibi DC Comics’in Batman v Superman: Dawn of Justice yapımına da toz yutturdu.

Robert Downey Jr.’nın, Iron Man olarak kadroya katılmasının ardından, elde edilen ivmeyle Marvel, rekorları bir bir parçalara böldü. Iron Man serisinin başarısı, Thor, Captain America ve nice filmin önünü açtı.

Elbette Marvel’in yıldız karakterlerinin birleştiği Avengers serisi de, bu ivmeyi devam ettirerek, iki filmde 3 milyar doları aşkın gişe hasılatı elde etti.

Avenger 2.5 olarak da adlandırabileceğimiz Captain America Civil War, Marvel’in en büyük rakibi, DC-Warner Bros ortaklığının son mucizesi Batman V Superman: Dawn of Justice’i, her açıdan geride bırakmayı garantiledi. Batman V Superman: Dawn of Justice hafta sonu açılışında 660 milyon dolar ederken, ikinci haftadan itibaren akıl almaz bir gerileme sürecine girmiş ve toplamda 900 milyon dolar seviyesine ulaşmıştı. Kabul etmek gerekir ki; bu karlı bir rakam ancak yeterince iyi değil.

Captain America

Captain America Cvil War ise, ilk hafta sonunda 680 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Üstelik eleştirmenlerin ve medya kuruluşlarının kazandırdığı ivme ile, filmin 1.5 milyon doların aşağısında kalmasının ciddi bir sürpriz olacağını düşünüyoruz.

Yine “şahsi” fikrimize göre, Captain America Civil War, Batman v Superman’den daha iyi bir film. Çok fazla karaktere sahip olmasına rağmen, kurgu doğru biçimde düzenlenmiş. Elbette film için bazı eleştirilerimiz var ama bunu, kapsamlı dosya konusunda irdeleyeceğiz.

Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Frank Grillo, William Hurt, Daniel Brühl gibi birbirinden ünlü oyuncular ve Kaptan Amerika, Iron Man, Black Widows, Hawkeye, War Machine, Vision, Scarlet Witch, Black Panther, Winter Soldier, Falcon, Ant-Man ve çizgi roman dünyasında, diğerlerinden çok daha popüler ve Tom Holland’ın oyunculuğu ile cuk diye oturmuş Spider-Man (Örümcek Adam) gibi karakterler yer alıyor. Marvel’in; Wolverine dışındaki en sevilen karakterlerini beyaz perde buluşturması, filmi, rakipleri karşısında 1-0 önde başlatıyor.

Microsoft Surface Book 2 iddiası