Motorola Moto E22 ve E22i tanıtıldı

Motorola Moto E22i

Motorola, dün düzenlediği etkinlikte hem Motorola Moto E22’yi hem de Moto E22i’yi resmen tanıttı.

Motorola, bir süre geri planda kalmış olsa da son dönemde teknoloji dünyasının gündeminde sık sık kendisine yer buluyor. Ağustos ayını dolu dolu geçiren şirket, eylül ayında da hız kesmiyor. Geçtiğimiz ay Moto X30, Moto S30 Pro ve Razr (2022) gibi yeni akıllı telefonlarını kullanıcılarla buluşturan Motorola, geçtiğimiz günlerde de Edge serisinin yeni üyelerini tanıttı. Ancak Motorola’nın bu sonbaharda çıkaracağı telefonlar bunlarla da sınırlı değil. Çünkü dün de yeni bir etkinlik düzenleyerek Moto E serisinin en yeni üyelerini resmen tanıttı. Daha önce gelen söylentilerde de belirtildiği gibi Moto E22 ve Moto E22i resmi olarak tanıtılan iki telefon oldu.

Moto E serisinin yeni üyelerinin teknik özellikleri neredeyse birebir aynı. İki model arasındaki en önemli fark yazılım tarafında karşımıza çıkıyor. Motorola Moto E22, Motorola’nın MyUX yazılımıyla birleştirilmiş Android 12’yi kullanıyor. Moto E22i ise Android 12 Go Edition ile geliyor.

moto e22

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iki telefonun teknik özellikleri neredeyse birebir aynı. Her iki telefon da 6.5 inçlik HD+ LCD ekranla geliyor. Ekranın yenileme hızı ise 90Hz. Telefonların yonga seti ise Helio G37. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı eşlik ediyor. Her iki telefonun da batarya kapasitesi 4020 mAh.

motorola moto e22 3

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza 16 + 2 megapiksellik bir çift arka kamera sistemi çıkıyor. Telefonların selfie kameraları ise 5 megapiksel. Telefonun yan tarafında bir parmak izi sensörü yer alıyor. Ayrıca telefonlarda Dolby Atmos ses özelliği de bulunuyor.

Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde satışa sunulacak olan Motorola Moto E22’nin fiyatı 140 dolar. Motorola Moto E22i’nin fiyatı ise yaklaşık 130 dolar.

SpaceX’in uydu interneti Starlink yedi kıtaya yayıldı