En Sofistike Akıllı Saat Boy Gösterdi: Motorola Moto 360

moto 360

Motorola, en sofistike ve en rafine akıllı saat olduğunu iddia ettiği, Moto 360 modelini resmen tanıttı. Peki Motorola’nın, Moto 360 hakkındaki iddiaları gerçeği yansıtıyor mu? Cevaplar, haberimizin içinde…

Google, yılın ilk aylarında, Motorola Moto 360’nın piyasaya sürülmesi için zaman gerektiğini söylediğinde pek çok teknoloji tutkunu, hayal kırıklığına uğramıştı. Google, Moto 360’nın yaz aylarında satışa sunulmasının imkansız olduğunu açıklamış ve kullanıcılara beklemelerini öğütlemişti.

Bekleyiş nihayet son buldu. Motorola Moto 360, gün itibariyle Amerika Birleşik Devletlerinde, 15 gün içinde de dünyanın diğer bölgelerinde satışa sunuluyor.

moto 360 wrist

Motorola, Moto 360’ı IFA organizasyonunda resmen tanıtırken, akıllı saat için “En rafine ve en sofistike” ibarelerini kullandı.

Peki bu ifadeler gerçeği yansıtıyor? Cevap verelim: Büyük oranda. Moto 360, spor saat devleri ve rakibi LG gibi geniş, yuvarlak bir saat kadranını tercih ediyor. Moto 360’ın tasarımı, yakında satışa sunulacak LG G Watch R kadar şık olmasa da, çok daha oyuncaklı ve gelecekten fırlamış gibi.

Motorola Moto 360’ı ister metal, ister silikon,isterse deri kayış seçenekleriyle tercih edebiliyorsunuz. Deri kayış, Amerika’nın deri cenneti Chicago’da üretiliyor.

moto 360 flat

Moto 360, teknik özellikleriyle de göz dolduruyor. Akıllı saat, kablosuz şarj özelliği ile iddiasına iddia katıyor. Tek yapmanız gereken Moto 360’ı, manyetik dock’a yakın yerleştirmek. Siz gece yatağınızda rahat bir uyku çekerken, Moto 360’ı kendisini zahmetsizce şarj ediyor. Dock dediğimize bakmayın, Moto 360, şarj edilmek için sadece küçük bir ek düğmeye ihtiyaç duyuyor. 

Rakibi G Watch R gibi, Moto 360’da kalp monitörü ile donatılmış. İşletim sistemi olarak ise Google’nın Android Wear’ı tercih edilmiş. 

Motorola Moto 360 ile, Moto X ve Moto G akıllı telefonunuzu uzaktan açıp kapayabilir ve bazı temel özellikleri aktif hale getirebiliyorsunuz.

moto 360 apps

Moto 360, Amerika’da satılan en pahalı Android temelli akıllı telefon ünvanının da sahibi. Cihazın Kuzey Amerika fiyatı 250 dolar.

Project Cars Tanıtım Videosu