Motorola Edge 30 Ultra özellikleri sızdırıldı

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola’nın 8 Eylül’de resmi olarak tanıtacağı telefonlardan Motorola Edge 30 Ultra’nın teknik özellikleri ve tasarımı net bir şekilde görüldü.

Ağustos ayını dolu dolu geçiren Çinli akıllı telefon üreticisi Motorola, eylül ayında da hız kesmiyor. Geçtiğimiz ay Moto X30, Moto S30 Pro ve Razr (2022) gibi yeni akıllı telefonlarını kullanıcılarla buluşturan Motorola, 8 Eylül’de de yeni bir etkinlik düzenleyerek Edge serisinin yeni üyelerini tanıtacak.

8 Eylül’deki bu etkinliğe kısa bir süre kala gelen son bir sızıntı, bu etkinlikte tanıtılacak telefonlardan biri olan Motorola Edge 30 Ultra’nın tüm detaylarıyla görülmesini sağladı. Sızdırılan görseller sayesinde telefonun tasarımını net bir şekilde görme şansı yakalarken, sızdırılan bilgiler sayesinde de telefonun teknik özelliklerini öğrenmiş olduk.

motorola edge 30 ultra 1

Motorola Edge 30 Ultra, pOLED ekranla geliyor. Ekranın üstünde yer alan selfie kamerası 60 megapiksel. Telefonun belki de en dikkat çekici özelliği ise üçlü arka kamerasındaki 200 megapiksellik ana lens. 200 megapiksellik bu ana lense 50 megapiksellik bir geniş açılı lens ve 12 megapiksellik telefoto lens eşlik ediyor. Anlayacağınız Edge 30 Ultra kameralarıyla oldukça iddialı geliyor.

Motorola’nın yeni amiral gemisi akıllı telefonu Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. 4610 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı 125W. Telefon bu özelliği sayesinde bir gün yetecek şarjı yedi dakikada doldurabiliyor. Kablosuz şarj hızı ise 50W.

Edge 30 Ultra, geçtiğimiz ay Çin’de piyasaya sürülen Moto X30 Pro’nun ufak değişiklikleri olan bir versiyonu aslında. Motorola, X30 Pro’yu Çin dışına Edge serisinin bir parçası olarak çıkarıyor. Bu da telefonun ekranının 6.7 inç olacağı anlamına geliyor. Ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz olacak.

Oppo Reno 8 serisini Avrupa’ya getiriyor