Commodore 64 efsanesi geri dönüyor!

c64

Oyun dünyasında önemli bir role sahip olan Commodore 64 efsanesi yaklaşık olarak 35 yıl aradan sonra geri dönüyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Klasik PC kültürünün en önemli rol modellerinden biri olan Commodore 64, 2018’de geri dönüyor. Oyun dünyası için de çok önemli bir adım olan bu cihaz şimdi tekrardan oyun severlerle buluşmak için gün sayıyor.

2018’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan efsane ev bilgisayarı, ilk olarak 1982 yılında satışa sunulmuştu. O zamana kadar eşine az rastlanmış olan bir başarıya imza atan Commodore 64, satış rakamları sayesinde Guiness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

Şimdi, ilk satış tarihinden tam 35 yıl sonra tekrardan retro meraklılarıyla buluşacak olan Commodore 64, orijinal boyutuna oranla yüzde 50 küçültülmüş olarak karşımıza çıkacak. C64 mini ismiyle satışa sunulacak olan cihazda HDMI ve 2 adette USB çıkışı bulunuyor.

Cihazın satış fiyatı Amerika’da 69 dolar, Avrupa’da ise 79 euro olarak belirlenmiş durumda. Yeni nesil Commodore için belirlenen bu fiyatın biraz yüksek olduğu da inkar edilemez bir gerçek. Zira bunu alana kadar Nintendo tarafından satışa sunulacak olan NES ya da SNES’i almak daha mantıklı gibi görünüyor.

Bu arada oyun meraklıları için önemli bir detayı da belirtelim. C64 mini için ilk etapta 37 oyun oynanabilir olacak. Sonradan bu oyunlara yenilerinin eklenip eklenmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Dilerseniz oyunların listesine buradan göz atabilirsiniz.