Mortal Kombat 1 sürpriz karakterlerle geliyor

homelander

Bu hafta resmi olarak duyurulan Mortal Kombat 1 oyununda, The Boys dizisinin Homelander’ı gibi bazı sürpriz karakterler de yer alacak.

Tüm zamanların en başarılı dövüş oyunu serileri arasında yer alan Mortal Kombat, çok yakında yepyeni bir oyunla oyun severlerin karşısına çıkacak. Uzun süredir gündemde olan yeni Mortal Kombat oyunu, iki gün önce resmi olarak duyuruldu. Serinin arkasındaki stüdyo olan NetherRealm Studios, hem oyunu duyurmak için oyundan ilk fragmanı yayınladı hem de oyunun çıkış tarihini duyurdu. Mortal Kombat 1 adını taşıyan oyun, 19 Eylül 2023’te raflardaki yerini alacak. Oyun Nintendo Switch, PlayStation 5, Windows PC ve Xbox Series X’e geliyor.

Mortal Kombat 1, adında yer alan “1” ibaresinden de anlaşılacağı üzere yeni bir serinin ilk oyunu olacak. NetherRealm Studios bu oyunla birlikte şu ana kadar devam eden seriyi noktalayarak yeniden en başa dönüyor ve yepyeni bir serinin temellerini atıyor.

Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena ve Sub-Zero gibi Mortal Kombat ile özdeşleşen karakterler bu yeni oyunda da yer alacak elbette ama önceki oyunlardan alışık olduğumuzdan çok daha farklı tasarımlarla karşımıza çıkacak. Ancak yeni Mortal Kombat oyunundaki karakter bunlarla sınırlı kalmayacak. Bildiğimiz Mortal Kombat karakterlerinin yanı sıra çeşitli film ve dizilerden sürpriz karakterler de oyunda yer alacak.

Mortal Kombat 1

NetherRealm Studios henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da Amazon’da yer alan bilgiler bu karakterlerin kimler olabileceğini ortaya çıkardı. Amazon’da yer alan bilgilere göre, Mortal Kombat 1’de karşımıza çıkacak bu karakterler arasında The Boys dizisinin kötüsü Homelander da olacak. Superman’e denk güçlere sahip olmasına karşın onun etik değerlerinden hiçbirine sahip olmayan Homelander, son yılların en akılda kalıcı kötü karakterleri arasında yer alıyor. Bu yüzden onun Mortal Kombat oyununa eklenmesi pek çok kişiyi memnun edecektir.

Mortal Kombat 1’in premium ve özel baskı versiyonlarında yer alacak Kombat Pack’in parçası olacak bu ek karakterlerden bir diğerinin de Peacemaker olacağı söyleniyor. İlk olarak Suicide Squad filminde karşımıza çıkan Peacemaker, daha sonra solo dizisiyle ekranlara gelmişti. Son olarak Invincible dizisinin ana karakterlerinden Omni-Man’in de oyunda yer alacağı belirtiliyor. Oldukça benzer özelliklere ve karakterlere sahip olan Homelander ile Omni-Man’in karşı karşıya gelmesini görmek ilgi çekici olacaktır.

Twitter’a bir rakip de Meta’dan geliyor