Mortal Kombat 1’den ilk oynanış videosu geldi

Mortal Kombat 1

Kısa süre önce duyurulan ve oyun severler tarafından heyecanla karşılanan Mortal Kombat 1 oyunundan ilk oynanış videosu yayınlandı.

Tüm zamanların en başarılı dövüş oyunu serileri arasında yer alan Mortal Kombat, çok yakında yepyeni bir oyunla oyun severlerin karşısına çıkacak. Uzun süredir gündemde olan yeni Mortal Kombat oyunu, geçtiğimiz ay resmen duyuruldu. Serinin arkasındaki stüdyo olan NetherRealm Studios, oyunu duyurmak için oyundan ilk fragmanı da yayınladı. Ancak yayınlanan bu fragmanda oyun içinden herhangi bir görüntü yer almıyordu. Neyse ki oyun içi görüntüler için uzun süre beklememiz gerekmedi. Çünkü Mortal Kombat 1’den ilk oynanış videosu bugün yayınlandı. Summer Game Fest 2023 kapsamında yayınlanan oynanış videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Mortal Kombat 1, adında yer alan “1” ibaresinden de anlaşılacağı üzere yeni bir serinin ilk oyunu olacak. NetherRealm Studios bu oyunla birlikte şu ana kadar devam eden seriyi noktalayarak yeniden en başa dönüyor ve yepyeni bir serinin temellerini atıyor.

Mortal Kombat 1 1

Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena ve Sub-Zero gibi Mortal Kombat ile özdeşleşen karakterler bu yeni oyunda da yer alacak elbette ama önceki oyunlardan alışık olduğumuzdan çok daha farklı tasarımlarla karşımıza çıkacak. Ancak yeni Mortal Kombat oyunundaki karakter bunlarla sınırlı kalmayacak. Bildiğimiz Mortal Kombat karakterlerinin yanı sıra çeşitli film ve dizilerden sürpriz karakterler de oyunda yer alacak.

Daha önce gelen bilgilere göre Mortal Kombat 1’de karşımıza çıkacak bu sürpriz karakterler arasında The Boys dizisinin kötüsü Homelander, ilk olarak Suicide Squad filminde karşımıza çıkan Peacemaker, ve Invincible dizisinin ana karakterlerinden Omni-Man de yer alacak. Öte yandan oyunda Johnny Cage karakterini ünlü oyunu Jean-Claude Van Damme’ın canlandırıyor olması da yeni Mortal Kombat oyununun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Mortal Kombat 1, 19 Eylül 2023’te raflardaki yerini alacak. Oyun Nintendo Switch, PlayStation 5, Windows PC ve Xbox Series X’e geliyor.

Amazon Prime Video’ya da reklamlı paket geliyor