Mobil uygulama harcamaları korkunç boyutlara ulaştı: En çok neye harcama yapıldı

mobil uygulama harcamaları

Bugünlerde yapılan bir araştırma ile birlikte mobil uygulama harcamaları net olarak ortaya çıkarıldı. Gelen son detaylara bakıldığında gerçekten de korkunç bir harcama yapıldığı görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Akıllı telefonlar hayatımızda her geçen gün daha fazla yer ediniyor. Birçok markanın yeni akıllı telefonlar üretmesi ile birlikte kullanıcı sayısı inanılmaz boyutlara ulaştı. Dünyada neredeyse her bireyin akıllı telefonu var. Durum böyle olunca mobil uygulamalara olan ihtiyaç daha fazla artış gösteriyor.

Sensor Tower tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa sadece 2021 yılının başından beri mobil uygulamalar için 64,9 milyar dolar harcandı. Bu rakamın dudak uçuklatacak seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Geçen yıl bu oran 50 milyar dolar seviyesindeydi.

Mobil uygulama harcamaları en fazla oyunlarda kendisini gösteriyor

Mobil uygulamalar ile ilgili yapılan harcamalara bakıldığında çok açık bir şekilde iOS liderliği fark ediliyor. 2020 yılının ilk haftasında Google Play üzerinden 18 milyar dolar harcama yapılmıştı. Apple Store üzerindense 34 milyar dolar harcama gerçekleştirildi.

mobil uygulama harcamaları

2021 yılının ilk haftasında ise Google Play Store için 23 milyar dolar harcama yapıldı. App Store için bu oran 42 milyar dolar seviyesine kadar çıktı. Kısacası burada da App Store hakimiyetini görmek mümkün. Geçen yıl ile kıyaslandığında önemli miktarda artış gerçekleşti. Harcanan bu paranın 44,7 milyar dolarlık kısmı oyunlara gitti.

Instagram, masaüstü uygulamasından gönderi paylaşma özelliği gelebilir

iPhone iOS işletim sistemini kullananlar geçen yıla göre yüzde 22,8 oranında daha az oyun oynuyor. Bu durum App Store harcamalarında düşüş yarattı. Peki siz mobil uygulamalara yapılan harcamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?