Bluepoint Games tüm söylentileri yalanladı

PS5

Son birkaç gündür Sony’nin Bluepoint Games’i satın aldığına dair bazı söylentiler vardı. Bluepoint Games tüm söylentileri yalanladı. İşte detaylar.

Oyun sektöründeki önde gelen isimler arasında yer alan Sony, kısa süre içerisinde pek çok stüdyoyu bünyesine kattığını açıkladı. Kısa bir süre önce PlayStation Japan hesabı tarafından PlayStation çatısı altındaki stüdyoların yer aldığı bir paylaşım yapıldı.

Bu paylaşımı ilginç kılan şey ise Bluepoint Games imzası taşıyan bir yapımın da bu paylaşımda yer alıyor olmasıydı.

Paylaşım sonrasında Bluepoint Games’in de Sony tarafından satın alındığı ve PlayStation Studios çatısı altına girdiği iddia edildi.

Bu iddialar çok geçmeden Bluepoint Games yetkilileri tarafından çürütüldü.

Bluepoint Games tüm söylentileri yalanladı

İddiaların hızla yayılmasının akabinde Bluepoint Games çalışanları bir açıklamada bulundu. Herhangi bir satın alımın söz konusu olmadığını belirten yetkililer hala bağımsız bir stüdyo olduklarını net bir dille ifade ettiler.

Ayrıca şirketin Twitter hesabına da “Tamamen bağımsız ve kendi kendini finanse eden bir stüdyo” ibaresi konuldu.

Görünen o ki PlayStation Japan hesabından paylaşılan iletide basit bir yanlış anlaşılma söz konusuydu. Açıkçası bu bizleri çok fazla şaşırtmadı. Önümüzdeki süreçte Muhtemelen Sony yeni stüdyolar almaya devam edecektir. Elbette bu stüdyolar arasında Bluepoint’in olup olmayacağı şimdilik bir muamma. Yine de beleyip göreceğiz.

Bu arada Sony son olarak Housemarque isimli stüdyoyu satın almıştı.

Doom Eternal için yeni nesil güncellemesi yayınlandı