Ücretli uygulamalara talep giderek artıyor: Kredi kartlarınızı hazırlayın

Apple ve Google uygulama içi ödeme kuralları nedeniyle incelemeyle karşı karşıya

Ücretli uygulamalara talep özellikle son dönemlerde ciddi bir artış gösteriyor. Yapılan son araştırmalar karşımıza ilginç sonuçlar çıkardı. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım

Ücretli uygulamalara talep ciddi artış gösterdi. Uygulamalar günlük hayatımızda çok fazla yer ediniyor. Aklınıza gelebilecek her işi uygulamalar üzerinden halletmek mümkün. Bu nedenle birçok kullanıcı uygulama kullanma fikrine sıcak bakıyor. Ancak asıl problem uygulamalara para harcanması gerektiği zaman başlıyor. Kullanıcıların önemli bir bölümü buna henüz hazır değil.

Söz konusu mobil harcamalar olunca bunu ikiye ayırmak gerekiyor. Öncelikle oyunlar diğerlerine göre çok daha farklı. Mesela video oyunları satın alan birçok kişi var. Bu aynı zamanda mobil oyunlara da para harcama ihtimalini ortaya koyuyor. Söz konusu mobil uygulamalar olunca bu kadar kesin konuşmamak gerekiyor.

Ücretli uygulamalara talep 2025 yılına kadar artacak

Yapılan araştırmalara ayrıntılı olarak bakıldığında App Store üzerinden yapılan mobil uygulama harcamalarının diğerlerini geçtiği görülüyor. Mesela 2021 yılında 56 dolarlık oyun harcaması yapılırken 36 milyar dolarlık App Store harcaması yapıldı.

2025 yılında ise 78 milyar dolarlık oyun harcaması yapılması bekleniyor. App Store ile ilgili harcama tahmini ise bir hayli ilginç. Yapılan tahminlerde App Store uygulamaları üzerinden yapılacak harcamanın 107 milyar dolar seviyesinde olacağı ifade ediliyor. Bu gerçekten de karşımıza devasa bir sektörü çıkarıyor.

Türkiye’de mobil uygulama indiren kişi sayısı azalacak: İşte oldukça ilginç tahminler

2025’e yaklaşık olarak 3,5 yıl kaldı. Apple kendi uygulama mağazasındaki değişiklikler ile birlikte ciddi bir kullanıcı potansiyeline ulaşabilir. Google Play Store da benzer bir grafiğe sahip. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.