App Store kendi rekorunu kırdı!

apple app store

Apple tarafının mobil oyun ve uygulama marketi App Store kendi rekorunu kırdı. Detaylar Phil Schiller’dan.

İlk iPhone modelinden bu yana hızla büyüyen bir mobil uygulama platformu olan App Store, iOS işletim sistemi yüklü olan tüm cihazlar önyüklü olarak geliyor. Genellikle Apple etkinliklerinde istatistikler ile gündeme gelen uygulama marketi ile ilgili önemli bir gelişme açıklandı.

Apple’ın en kıdemli çalışanlarından biri olan Phil Schiller, Kasım 2016’da yani geçtiğimiz ay içerisinde App Store’da rekor satış yapıldığını açıkladı. Pazarlama bölümü başkanı Phil Schiller’ın açıklamasına göre şimdiye kadar App Store içerisinde yapılan en yüksek sayıda satış geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde gerçekleşmiş durumda.

Rakamlardan pek konuşmayan Schiller, kaç adet uygulama ve uygulama içi satış yapıldığına dair bir bilgi vermedi. Ancak geçtiğimiz yıl benzer bir açıklamada rakam verilmişti. 2015 yılı içerisinde 1.1 milyar dolarlık harcama rekor olarak açıklanmıştı. Dolayısıyla bu yıl bahsedilen App Store içi harcama tutarının 1.1 milyar dolardan fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Satılan her uygulama ve oyun ile uygulama ve oyunlar içerisindeki satışlardan Apple, belirli bir komisyon kazancı elde ediyor. Bu oranın %30 olduğu biliniyor. Dolayısıyla bu rekor ayı aynı zamanda Apple gelirlerinde de bir artış yaşandığını anlamına geliyor.

3D Touch teknolojisinin gizli kalmış 7 özelliği!