Mining yapılan ekran kartı nasıl anlaşılır?

ekran kartı 2

Son dönemde en büyük sorunlardan birisi de piyasadaki pek çok kartın mining yapanların eline geçmesi oldu. Peki mining yapılan kartlar nasıl anlaşılır? İşte bu sorunun yanıtı.

Mining yapılan ekran kartı nasıl anlaşılır? Genel olarak mining yapılan kartı normal kullanılan bir karttan ayırt etmek çok zordur. Fakat mining yapılan kart daha hızlı ısınır. Hatta ilk açıldığında bile 40 derece ve üstü değerlerle çalışır. Bu bir kartın mining yapıldığını anlamanın en kolay yoludur.

Son dönemde ekran kartı fiyatları inanılmaz derecede arttı. Çok değil 4 ay öncesinde 2000 TL seviyesine satılan bir kartın günümüz fiyatı 7000 – 8000 TL aralığında değişiyor. Üstelik bu kartı sıfır olarak bulabilmek de tahmininizden çok daha zor.

Hal böyle olunca insanlar da ikinci el kart piyasasına yöneldiler. İkinci el kartların fiyatları da dudak uçuklatacak cinsten. Hali hazırda 8GB’lık RX 570 – 580 kartlar bile 5000 TL civarlarında fiyatlardan satılıyor. Üstelik bu kartların çoğu da mining yapılmış kartlar.

Peki daha önce mining işinde kullanılmış bir kartı oyun oynamak için almak mantıklı mı?

Mining yapılan ekran kartı nasıl anlaşılır?

Mining yapılan kartlar, aralıksız olarak yüksek sıcaklık değerlerinde çalıştığı için 1 sene içerisinde yıpranıyorlar. Bu yıpranmada en büyük zararı transistörler ve entegreler görüyor. Entegrelerin aşırı ısınması, eleman üzerinde erozyona neden olabiliyor. Peki bu durumda yapılacak şey ne?

Bu ekran kartlarını aldığınızda kısa vadede sorun yaşamasanız bile, ilerleyen süreçlerde sıkıntı yaşamanız muhtemel görünüyor.

O yüzden mining yapılmış olan ekran kartlarından uzak durmanızı tavsiye ederiz. İnternette gördüğünüz 1 yıllık temiz ekran kartı ilanlarına da pek kulak asmayın. Keza pek çok miningçi ekran kartlarını yılda 1 kez değiştiriyor. Yine de son karar sizlerin.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih!


Yorumlar kapatıldı.