Google ödeme kartı mı hazırlıyor?

google ödeme kartı

Apple’ın titanyumdan imal edip içine sakladığı çiple piyasaya sürdüğü karizma bombası kredi kartına cevap vermek isteyen Google da kendi kredi kartı üzerinde çalışıyor olabilir. 

Google ödeme kartı konusunda henüz resmi bir açıklama yok ancak şirket içinden sızan bilgiler çok ciddi bir çalışmanın yürütüldüğünü haber veriyor.

Google ödeme kartı finansal tekel yaratabilir mi?

Apple Card’dan farklı olarak, bir kredi kartından çok bir “ön ödemeli kart” veya “banka kartı” gibi çalışacak. Böylece, Google kartı için herhangi bir bankadan kredi kabul onayı almak gerekmeyecek. Böylece Google kullanıcıları kartlarını diledikleri zaman alıp, hesaplarına para yatırarak kullanmaya başlayabilecekler.

Apple Card kullanmak isteyen Apple kullanıcılarının bankaya başvurları bir “kredi kartı başvurusu” olarak değerlendirilmiş ve çoğu reddedilmişti. Hatta ABD’de bazı kullanıcılar, ayda 10 bin dolar kazanmalarına rağmen kart başvurusunun reddedildiğini açıklamıştı. Aynı kullanıcının hiç geliri olmayan eşine kart verilmesi ise başvuru onaylarının ciddiyetle yapılmadığını da ortaya çıkarmıştı.

Google’ın ödeme kartı için Visa ile iş birliği yaptığı da vurgulanıyor. Bu da kartın dünya çapında geçerli olacağının garantisi olacak gibi görünüyor. Kart ayrıca, Google’ın dijital cüzdan uygulamalarına da kolayca entegre edilecek.

SpaceX astronot ekibine iki isim daha katıldı

Kart hakkında henüz resmi bir açıklama yok ancak dünya çapında milyarlarca kullanıcısı olan Google’ın bu tür bir kart üzerinden yapılan alışverişlerden alacağı komisyonla çok büyük bir gelir elde edebileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Google’ın yerel/ulusal işletmelerin gelirlerini elinden almasına hiç sıcak bakmayan ülkeler bulunuyor. Avrupa Birliği, Rusya ve Çin gibi ülkelerde bu kart girişimine karşı sert önlemler de alınabilir. Zira, bu tür bir ödeme kartının Google’ın zaten tartışma yaratan ve tepki çeken “tekel” konumunu güçlendirmesi riski bulunuyor.

google ödeme kartı