Minecraft PlayStation’dan Ayrılmayacak

minecraft1

Geçtiğimiz günlerde açıklanan dev anlaşmayla Microsoft tarafından satın alınan Minecraft, Xbox dışındaki platformlarda yer almaya devam edecek.

Tüm zamanların en başarılı bağımsız oyunları arasında yer alan Minecraft ilk olarak 2011 yılında PC’ye yönelik olarak piyasaya sürülmüş ve yakaladığı başarı sayesinde zamanla Android, iOS, Xbox ve PlayStation gibi platformlara da taşınmıştı. Yeni platformlara taşınmasıyla popülaritesini daha da arttıran Minecraft, tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı ve adeta bir fenomen haline geldi.

Minecraf_DG

Birçok farklı platformda oyunseverlerle buluşuyor olması Minecraft‘ın bu başarısında etkili olmuş olsa da, oyunun haklarının Amerikalı teknoloji devi Microsoft tarafından satın alınması Xbox dışındaki platformların kullanıcılarını endişelendirdi. Minecraft’ın yapımından sorumlu olan İsveçli oyun stüdyosu Mojang‘ı ve oyunun haklarını 2.5 milyar dolar karşılığında satın alan Microsoft, yayınladığı resmi açıklamayla kullanıcıların bu endişelerini giderdi.

Oyunun PC, PlayStation, Android ve iOS gibi farklı platformlarda yer almaya devam edeceğini duyuran Microsoft, içerikleri aracılığıyla insanları birleştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Destiny Birleşik Krallık’ta Zirveye Yerleşti