Microsoft Minecraft 2 İçin Acele Etmeyecek

minecraft2

Son günlerde çıkan Minecraft 2 söylentilerini cevaplayan Xbox patronu Phil Spencer, devam oyunu geliştirmek için acele etmeyeceklerini açıkladı.

Tüm zamanların en başarılı bağımsız oyunları arasında yer alan ve dünya geneline milyonlarca kullanıcıya sahip olan Minecraft‘ın haklarını İsveçli oyun stüdyosu Mojang’tan satın alan Microsoft, oyunun geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz ay resmiyet kazanan dev anlaşma kapsamında Minecraft’ı ve oyunla ilgili tüm hakları satın almak için 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul eden Microsoft’un oyunu nasıl kullanacağı merak konusu olsa da, Amerikalı teknoloji devi seriyle ilgili kararlar almak için pek de aceleci görünmüyor.

minecraft

Microsoft‘un serinin haklarını satın almasının ardından ortaya çıkan endişeleri gidermek isteyen Xbox patronu Phil Spencer, anlaşmanın tamamlanmasının ardından da seriyi Mojang’ın kontrol edeceğini ve kullanıcılarının endişelenmesi gerekecek bir değişikliğin yapılmayacağını açıkladı. Microsoft’un Minecraft’ı kontrol etmek değil geliştirmek istediğini vurgulayan Spencer, son günlerde çıkan devam oyunu söylentilerini de cevapladı. Şu anda Minecraft 2 üzerinde çalışmadıklarını açıklayan Spencer, olası bir devam oyunu üzerinde çalışmaya başlamadan önce mevcut oyunu geliştirmek ve kullanıcı taleplerini karşılamak istediklerini belirtti.

Amazon 3. Çeyrek Mali Rakamlarını Açıkladı