MEB dağıtılan bedava tablet sayısını açıkladı

Uygun fiyatli Apple tablet

Pandemi sürecinde en çok talep gören ürünlerden birisi de tabletler oldu. Peki MEB şimdiye kadar kaç adet bedava tablet dağıttı? İşte konunun detayları.

Ülkemizde ilk koronavirüs vakası 2020 Mart ayında görünmüştü. O tarihten itibaren okullarda uzaktan eğitim süreci başladı. Hali hazırda devam eden bu süreçte öğrencilerin en büyük yardımcısı ise tabletler oldu.

Bir telefona göre daha büyük ekranı ile avantaj sağlayan tabletler, mobil yapıları ve uzun pil ömürleri ile ortalama bir dizüstü bilgisayara nazaran daha çok tercih edildi.

Elbette malum süreçte herkesin tablet alabilecek durumu yoktu. Bunun farkında olan MEB, öğrencilere ücretsiz olarak tablet dağıtma kararı aldı.

Peki bugüne kadar öğrencilere kaç adet tablet dağıtıldı? Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MEB dağıtılan bedava tablet sayısını açıkladı

MEB tarafından yapılan açıklamada 21 Eylül 2020 ile 22 Ocak 2020 tarihleri arasında 445.750 öğrenciye ücretsiz olarak tablet dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Peki hali hazırda MEB’de EBA üzerinden ders alan öğrenci sayısı kaç? Bunu da hemen belirtelim. 12 milyon 459 bin 347.

Açıklanan sayılara baktığımızda mevcut öğrenci sayısı ile tablet dağıtılan öğrenci sayısı arasında hayli büyük bir fark bulunduğunu görüyoruz. Fakat bu kadar tableti bir anda öğrencilere dağıtmak da mümkün bir olay değil. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kadar kısa bir süre içerisinde iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Yerli otomobilin fiyatı yok artık dedirtti