Türkiye’de dijital reklamcılık sektörü sert bir sıçrayış yakaladı

Dijital Hizmet Vergisi

Türkiye’de dijital reklamcılık sektörü çok ciddi bir sıçrayış elde etti. Özellikle son dönemlerde bunun çok daha net ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Hadi gelin rakamlara ve diğer detaylara birlikte bakalım.

Yapılan yeni bir çalışma ile birlikte bazı raporlar yayınlandı. AdEx Benchmark Raporu Türkiye dahil olmak üzere 28 Avrupa ülkesini değerlendirdi. Değerlendirme 2020 yılını kapsıyor. Genel olarak dijital reklamcılık sonuçlarına bakıldığında Türkiye’de çok ciddi bir büyüme olduğu görülüyor.

Özellikle son dönemlerde dijital reklam pazarı tahmin edilenden çok daha fazla büyüdü. Türkiye yaklaşık olarak yüzde 34,8 oranında büyüme elde ederek dijital reklam pazarının en fazla büyüyen ülkesi olarak karşımıza çıktı. Kısacası beklenenden çok daha sert bir yükseliş elde etti.

Türkiye’de dijital reklamcılık sektörü her geçen yıl büyüyor

Genel olarak değerlendirildiğinde raporda sıralama dikkat çekici. Avrupa’nın en büyük ülkeleri bu sıralamalarda biraz daha geri plandayken Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Aynı şekilde Ukrayna yüzde 26,5 oranında büyüme ile ikinci sırada yer alıyor.

Türkiye'de dijital reklamcılık sektörü

28 ülke bu araştırmaya dahil edildi. Tüm ülkeler arasında çift haneli büyüme yakalayan sadece 7 tanesi oldu. Türkiye ve Ukrayna ilk sıralarda yer alırken listenin devamında sırasıyla Sırbistan, Çekya, Bulgaristan, Romanya, Almanya ve Avusturya gibi ülkeler yer aldı. Bu ülkelerin tamamında ortalama yüzde 10 oranında büyüme yakalandı.

NetApp EF300 inceleme, ürün hakkındaki detayları uzmanına sorduk

Dijital reklam pazarı küçülen bazı ülkeler de bulunuyor. Pandemi sürecinin bunda çok büyük bir etkisi olduğu düşünülüyor. Ayrıca Türkiye’de ucuz iş gücünün bulunması Avrupa ve diğer dünya ülkelerinden iş almasını kolaylaştırıyor. Peki sizce dijital reklam sektörü ülkemizde ne durumda?