Microsoft’un İşten Çıkarmaları Finlandiya’yı Kızdırdı

Microsoftun İşten Çıkarmaları Finlandiyayı Kızdırdı

Geçtiğimiz günlerde aldığı kararla 18.000 çalışanını işten çıkaracağını duyuran Microsoft’un bu kararı Nokia’ya ev sahipliği yapan Finlandiya’yı kızdırdı.

Geçtiğimiz aylarda tamamlanan dev anlaşmayla Finli teknoloji firması Nokia‘nın telefon bölümünü bünyesine katan Microsoft, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla büyük şaşkınlık yarattı. Nokia‘nın telefon bölümününde çalışan binlerce işçiyi de devralan firmanın artan işçi yükünü azaltmak için 18.000 çalışanını işten çıkaracağını açıklaması tepkiyle karşılanırken, bu 18.000 çalışanın 12.000’inin eski Nokia çalışanı olması eleştirileri de beraberinde getirdi.

Finlandiya

Nokia‘nın telefon bölümünün satın alımının ardından Microsoft tarafından yapılan açıklamada bu çalışanların hoş karşılanacağının belirtilmesinden sadece birkaç ay sonra bu tür bir kararın alınması, Nokia’ya ev sahipliği yapan Finlandiya’yı da kızdırmış gibi görünüyor. Microsoft bünyesinde çalışması beklenen 1.100’e yakın Finlandiya vatandaşının bu karar sonrası işsiz kalmasını değerlendiren Finlandiya ekonomi bakanı Antti Rinne, Microsoft tarafından ihanete uğradımış gibi hissettiklerini belirtti.

Surface Pro 3 Sorunları İçin Güncelleme Yayınlandı