Microsoft Yöneticilerini Zor Sorular Bekliyor

Microsoft Yöneticilerini Zor Sorular Bekliyor

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı kararla 18.000 çalışanını işten çıkaracağını duyuran Microsoft’u bugün düzenleyeceği konferansta zor sorular bekliyor.

Son günlerde aldığı kararlarla teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen Amerikalı teknoloji devi Microsoft bugün düzenleyeceği konferansta, 2014 yılı ikinci çeyreğinin mali rakamlarını açıklamak için yatırımcılar ve analistlerle buluşacak. Geleneksel olarak düzenlenen bu etkinliklerde firmanın geçtiğimiz çeyrekte elde ettiği sonuçları ve gelecek planlarını ön plana çıkaran Microsoft yöneticilerini, bu kez zor sorular bekliyor.

Microsoft_CEO

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla 18.000 çalışanın işine son verileceğini duyuran Microsoft CEO’su Satya Nadella‘nın da yer alacağı bu etkinlik sırasında işten çıkarmaların sık sık gündeme gelmesi bekleniyor. Microsoft bünyesinde yer alan neredeyse her departmanı etkileyen bu işten çıkarmalar eleştirileri beraberinde getirmiş olsa da, bu kararın firmayı ileriye taşıyacağına inananlar da var.

Financial Times‘a konuşan MIT profesörü Michael Cusumano, Microsoft tarafından alınan işten çıkarma kararının olumlu bir adım olduğunu ve ihtiyacından fazla çalışana sahip olan firmanın gelecekte bu tür kararlar almaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

NVIDIA Shield Tablet Hakkında Yeni Detaylar