Microsoft’a Göre Tek Şifrenin Kullanımı Daha Güvenli

Microsofta Göre Tek Şifrenin Kullanımı Daha Güvenli

Kullanıcıların şifre belirlerken nelere dikkat etmesi gerektiğine değinen Microsoft araştırmacıları, tek şifre kullanmanın da güvenli olabileceğini belirtti

Hacker saldırıları, veri ihlalleri ve kullanıcı bilgilerinin sızması gibi internet tehlikelerinin sık sık karşımıza çıktığı bu günlerde, bilgisayar kullanıcılarının başvurduğu temel önlemlerden birisi de farklı hesaplar için farklı şifrelerin kullanımı. Güvenlik firmaları tarafından da sıklıkla gündeme getirilen bu bilindik yöntemin temel amacı, hacklenen bir hesaptan elde edilen şifrenin diğer hesaplara da ulaşmak için kullanılmasının önüne geçmek.

şifre

Hacklenmenin önlenmesinden ziyade bu tür bir durumla karşılaşıldığı taktirde zararı minumumda tutmaya yönelik olan bu uygulama, artık genel kullanıcı kitlesi tarafından kabul görmüş olsa da bu yöntemin yetersiz kaldığını savunanlar da mevcut. Farklı hesaplar için farklı şifreler kullanmanın alınacak en doğru önlem olmadığına inanan bu uzmanlar arasında Microsoft araştırmacıları Dinei Florencio ve Cormac Herley de yer alıyor.

Kullanıcıların farklı hesaplarda farklı şifreler kullanabilmek adına daha akılda kalıcı ama basit şifreler seçtiğine dikkat çeken Microsoft araştırmacıları, bu durumun şifreleri daha kolay kırılabilir hale getirdiğini belirtti. Kullanıcıların sıradan hesapları için ortak bir şifre kullanmasının daha mantıklı olacağına dikkat çeken araştırmacılar, böylece banka ve alışveriş siteleri gibi güvenli tutulması gereken hesaplar için daha karmaşık ve güvenli şifrelerin oluşturulabileceğine ve kolaylıkla akılda tutulabileceğine dikkat çekti.

Nokia McLaren Microsoft Tarafından İptal Edildi