Google, aile üyeleri için şifre paylaşımını sunuyor

Google Uygulaması Yeni Tasarımıyla

Android Authority’nin bildirdiğine göre, Google’ın Şifre Yöneticisi artık aile üyeleriyle sınırlı da olsa şifre paylaşımına izin veriyor. İşte tüm detaylar.

Google, “Bu yeni özellik sayesinde artık şifrelerinizi Google Şifre Yöneticisi’ndeki aile grubunuzla güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bir şifreyi paylaştığınızda, aile üyeleriniz bu şifrenin bir kopyasını Google Şifre Yöneticilerinde kullanıma hazır olarak alacaklardır.” Şirket bu açıklamaları destek belgesinde yazdı. Arama motoru devi bu özelliği ilk olarak Şubat 2024’te Daha Güvenli İnternet Günü’nün bir parçası olarak duyurdu, ancak sonunda bu özelliği Mayıs 2024 Google Play Hizmetleri güncellemesi v24.20 kapsamında kullanıma sunmaya başladı. Parola paylaşımı kesinlikle aile grubunun üyeleriyle sınırlı olacak bu nedenle bir tane oluşturmanız ve onu kullanmak için herhangi bir üye eklemeniz gerekecek.

Google, aile üyeleri için şifre paylaşımını sunuyor

Bir aile grubunuz varsa platformun Şifre Yöneticisinde bir seçenek olarak “paylaş” düğmesi görünecek. Ancak Android Authority, özelliğin henüz Chrome’un masaüstü sürümünde etkinleştirilmemiş olabileceğini de belirtti. Daha önce şirket, “bir ailenin iki üyesinin tek bir hesap aracılığıyla koordinasyon sağlaması veya bir ebeveynin çocuklarınn okul ödevlerine erişmesine izin vermesi” gibi olası kullanım örnekleri hakkında blog yazısı yayınlamıştı. Şirket yeni özellikleri sunmaya da devam edecek gibi duruyor. Bu kapsamda arama motoru devinden daha fazlasını da beklemek mümkün olabilir. Şifre paylaşımı çoğu işi kolaylaştıracak.

Türkiye Elektrikli Otomobil Satışlarında Rekor Kırdı: Avrupa İkincisi Oldu