Sizce En Yaygın Adobe Şifresi Ne?

cyber

Geçtiğimiz günlerde Adobe’yi karşı yapılan siber saldırı sonucunda ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Adobe kullanıcılarının en çok kullandığı şifrenin “123456″ olduğu bu saldırı sonunda öğrenildi.

Yaklaşık 1.9 milyon kullanıcının bu şifreyi kullandığı sanal saldırı sonunda sızdırılan verilerden ortaya çıktı. Siber korsanların saldırılarda işilerini kolaylaştıranın aslında son kullanıcı olduğu aşikar. Son kullanıcının şifre belirleme sırasındaki potansiyel davranışın kolay ve hatırlanabilir şifre koymak olduğu ve bunun tahmin olasılığının da çok yüksek olduğu tahmin edilebilir bir durum.

cyber

Ekim ayında Adobe’ye karşı yapılan saldırıda, aktif olmayan ve sona erdirilmiş hesaplarla birlikte, ele geçirilen kullanıcı verilerinin sayısı 150 milyona ulaşıyordu. Aktif kullanıcı veri sayısı ise 38 milyondu.

Güvenlik uzmanı Jeremi Gosney, sızdırılan bu bilgileri inceleyerek son kullanıcının en sık kullandığı şifrenin “123456” ve bunu takip eden şifrenin ise “123456789” olduğunu belirtti. Bunları şifreleri ise “adobe123″, “password” ve Q klavye düzeneğinin sol üstteki 6 harfi: “qwerty” takip ediyor.

Alışkanlık haline gelen basit şifre koyma sorunun daha büyük sorunlar doğuracağını belirten güvenlik uzmanları, birçok kişinin e-posta, internet bankacılığı ve sosyal medya hesaplarında bu tarz şifreler kullandığını belirtiyorlar.