Google Bir Şirketi Daha Satın Aldı!

google

Google bir süredir verdiği hizmetlerde iki aşamalı Google hesap doğrulama sistemini kullanıyor ve isteyen kullanıcılar bu hizmetlerden yararlanabiliyor.

google

Kısaca bahsetmek gerekirse giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra banka sistemlerinde kullanılan cep telefonu akıllı SMS sistemini de kullanabiliyorsunuz.

Bu sistemi kullanıcılar çok fazla tercih etmiyor ancak Google bu sistemin yerleşmesi için farklı çalışmalar ve çözümler üretmek için çalışmalar yürütmekte. Güvenli internet ortamını oluşturabilmek için arama motoru devi Google bir hamle daha yaparak SlickLogin’i bünyesine kattı.

İlginç bir yöntem kullanan SlickLogin interneti daha güvenli hale getirmek için çalışmalar yürütmekte. Kullanılan sistem web sitelerine girişte kullanıcı adı ve şifre işlemlerinin akıllı bir cihaz tarafından bilgisayara ses ile iletiliyor. Kullanıcı bilgileri telefon aracılığıyla sesli bir şekilde ses kanalları yoluyla bilgisayara aktarılıyor. İnsan kulağı tarafından duyulamayan bu sesler frekansta olan bu sesler sayesinde daha güvenli bir doğrulama sistemi devreye girmiş oluyor.