Microsoft, Xbox için yedek parça satışına başladı

Microsoft, Xbox için yedek parça satışına başladı

Modern oyun eşyaları oldukça pahalı pahalı. Bir ürün bozulduğunda sorunu çözmek ciddi maddi kayıplara sebep olabiliyor. Bu sebeple Microsoft artık yedek parça satmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Microsoft, Xbox oyun kumandaları için yedek parçalar, indirilebilir yönergeler ve oyunculara uzun vadede biraz para kazandıracak adım adım öğretici videolar sunarak kendi kendini onarma dünyasında büyük bir adım atıyor. Bu program, standart Xbox Kablosuz Oyun Kumandası modellerini ve Xbox Elite Series 2 Kablosuz Oyun Kumandasını etkileyecek. Microsoft mağazası yedek olarak akla gelebilecek her şeyin fazlasını sunacak. Böylece oyuncuları etkileyen sorunların çoğu da giderilmiş olacak. Geçmişte bir sorun yaşadığınızda gamepad’i tamamen değiştirmeniz veya riskli üçüncü taraf düzeltmelerine güvenmeniz gerekiyordu. Fiyatlar, tuş setleri için 24 ABD Doları ile bir montaj ünitesi için 60 ABD Doları arasında değiştiyordu. Titreşim motorunu ise 35 $ karşılığında onarılıyordu. Ek olarak, değiştirme kılıfları da mevcut, ancak yalnızca siyah beyaz olarak geliyorlardı.

microsoft

Ürün lideri Brad Rossetti’ye göre program artık yayında, bu nedenle etrafta herhangi bir bozuk Xbox denetleyiciniz varsa, şimdi onları düzeltmenin zamanı diyebiliriz. Görünüşe göre Microsoft, kendi kendine onarım guruları iFixit gibi diğer perakendecilerin bu yedek parçaları satmasına da izin verecek. Microsoft, son zamanlarda DIY düzeltmelerine izin veren tek oyun devi değil. Sony’nin DualSense Edge denetleyicisi, aslında yedek kontrol çubuğu modülleriyle birlikte geliyor, ancak şirket başka parçaları çevrimiçi bir mağaza aracılığıyla satmıyor.

Lenovo’dan Steam Deck’e rakip taşınabilir oyun bilgisayarı geliyor