Yeni Xbox One kontrolcüsü mü geliyor?

8679a038 6ba5 466c 9f28 44aa5a0aef24

Microsoft’un aldığı patentler yeni Xbox One kontrolcüsü ile firmanın karşımıza çıkacağını gösteriyor. Peki, Microsoft yeni Xbox One kontrolcüsü ile oyunculara nasıl bir deneyim sunacak?

Microsoft, Xbox One ile kontrolcü tasarımında değişikliğe gitmiş ve bu sayede daha ergonomik bir deneyim sunmuştu. Xbox One S ile 3.5mm kulaklık girişini geç de olsa kontrolcüsüne ekleyen firma, trigger tuşlarına titreşim eklemesi ile oyun deneyimini geliştirmeyi başarmıştı.

Yeni Xbox One kontrolcüsü geliyor

Microsoft daha sonra profesyonel oyuncular için Xbox One Elite kontrolcüsünü duyurmuştu. Ekstra tuşlar ile özelleştirilebilen bu kontrolcüden sonra firmanın yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Microsoft’un aldığı patent yine oyun deneyimini geliştirmek üzerine kurulu olması ile dikkat çekiyor.

Xbox Game Pass için yeni oyunlar duyuruldu!

Söylenenlere göre yeni Xbox One kontrolcüsü mekanik bir yapıya sahip olacak ve daha pürüzsüz bir oyun deneyimi vadedecek. Oyunda bisiklet bindiğiniz zamanda farklı bir titreşim göndereceği söylenen bu kontrolcünün henüz ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor.

Yeni Xbox One kontrolcüsü

Ergonomi açısından piyasadaki en iyi kontrolcünün Nintendo Switch Pro Controller olduğunu söyleyebilirim. Ancak Xbox One‘ın trigger tuşlarındaki titreşimi, bu kontrolcünün bir adım önde olmasını sağlıyor. Bakalım Microsoft yeni nesil konsolu ile kontrolcünün ergonomisini daha da geliştirebilecek mi?