Ücretsiz oyun oynamak hayal değil: Microsoft çalışmalara başladı

Xbox Series X

Ücretsiz oyun oynamak birçok kişinin hayali içerisinde yer alıyor. Microsoft tarafından devam eden yeni çalışmalar bunu kolaylaştıracak. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Microsoft tarafından başlatılan yeni çalışmalar ile birlikte ücretsiz oyun oynamak çok kolay hale gelecek. Şirketin ücretsiz oyun çalışmaları Xbox üzerinden yapılacak. Kendi oyun konsoluna olan talebi artırmak isteyen firma amacına ulaşacak gibi görünüyor.

Pandemi süreci nedeniyle oyunlara olan talep ciddi miktarda artış gösterdi. Özellikle Epic Games bunu son derece iyi bir şekilde kullandı. Oyunculara bedava oyunlar dağıtarak platformunu güçlendirdi. Bu durumu gören diğer şirketler konu ile ilgili çalışmalar yürüttü. Microsoft şu an başarıya en yakın olanı.

Microsoft oyunlar için para ödenmesini istemiyor

Fortnite ve Apex Legends gibi ücretsiz oynanabilen oyunlarda para ödenmesini engellemek isteyen şirket, önemli bir adım attı. Xbox live Gold üyeliği ile ilgili şartları kaldırdı. Böylece Gold olmayan aboneler için sohbet özelliği aktif hale gelmiş oldu.

Ücretsiz oyun oynamak

Microsoft hem ücretsiz oyun sunulması hem de bu oyunlarla ilgili grup konuşmalarının yapılmasını sağlamak istiyor. Böylece kendisine bağlı bir oyuncu kitlesi oluşturma amacında. Son derece mantıklı olan bu hamle aslında kendiliğinden meydana gelmedi. Sony ve Nintendo gibi birçok platform buna benzer kampanyalara yer veriyor.

Microsoft Çinli internet korsanlarının hedefinde

Bu kampanyaların artış göstermesi sayesinde oyun sektöründe çok ciddi hareketlenmeler meydana geliyor. Özellikle çok oyunculu sistemler ön plana çıkıyor diyebiliriz. Peki sizce Microsoft, oyuncuları kendisine bağlamak için daha başka neler yapmalı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.