Microsoft, Xbox ve Activision Blizzard’da 1.900 kişiyi işten çıkarıyor

Microsoft, Xbox ve Activision Blizzard'da 1.900 kişiyi işten çıkarıyor

2024’te henüz bir ayı bile bitirmedik ve bu, video oyunu endüstrisindeki işçiler için şimdiden acımasız bir yıl oldu.  Microsoft, Xbox, Activision Blizzard ve ZeniMax (diğer adıyla Bethesda) ekiplerinden yaklaşık 1.900 çalışanını çıkarırken oyun bölümünde büyük bir işten çıkarma duyurusu yapan en son şirket oldu.

Bu, bu yıl video oyunu sektöründe işten çıkarılanların toplam sayısını şimdiden 6.000 civarına getiriyor. Bazı tahminlere göre 2023 yılının tamamında sektörde 9.000 civarında işten çıkarma yaşandı. “2024’te ilerlerken Microsoft Gaming ve Activision Blizzard liderliği, büyüyen işimizin tamamını destekleyecek sürdürülebilir bir maliyet yapısına önem vermek zorunda. Birlikte öncelikleri belirledik ve işten çıkarma kararı aldık” diyen Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, The Verge tarafından açıklanan bir notta çalışanlara şunları söyledi: “Çakışma alanlarını tespit ettik ve hepimizin büyüme için en iyi fırsatlara odaklanmamızı sağladık.” “Bu sürecin bir parçası olarak, oyun iş gücümüzün boyutunu, ekibimizdeki 22.000 kişiden yaklaşık 1.900 rolü azaltmak gibi acı verici bir karar aldık.”

Microsoft, Xbox ve Activision Blizzard'da 1.900 kişiyi işten çıkarıyor

Raporlarda Microsoft’un Activision Blizzard’da ciddi işten çıkarım yapacağı söyleniyor. Xbox ve ZeniMax takımlarındaki bazı pozisyonlar da etkilenecek. Kesintiler Microsoft’un oyun bölümünün yaklaşık yüzde sekizine denk geliyor. Koronavirüs ile çoğu şirket zor dönemlerden geçti ve bunlara büyük şirketler de dahil. Bu sebeple işten çıkarmalar ilk değil son da olmayacaktır da diyebiliriz.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!