Samsung Galaxy S24 Ön Sipariş Rekoru Kırdı

samsung galaxy s24 1

Samsung için Galaxy S24 macerası bir hayli iyi başladı diyebiliriz. Yeni haberlere göre Galaxy S24’ün ön siparişleri zirveye ulaştı. İşte detaylar…

ETNews’in haberine göre Galaxy S24 kendi ülkesinde yani Güney Kore’de rekora imza attı. İlk haftada yaklaşık 1.2 milyon cihaz ön sipariş edildi. Böylece Galaxy S24, Galaxy S23 serisinin 1.09 milyonluk ön siparişini de geride bırakmış oldu. Yine de S24 ön siparişleri 2019 Ağustos ayında çıkan Galaxy Note 10 siparişlerinin arkasında kalıyor. Note 10’un ön siparişleri 1.3 milyona ulaşmıştı. Halen rekor Note 10’un elinde.

Galaxy S24 sevkiyatının 36 milyona ulaşacağı vurgulanıyor. Beş yıl önce piyasaya sürülen Galaxy S10 ve S10+ ikilisinin sevkiyatı 30 milyondu. Bir operatör yaptığı açıklamada ön siparişlerin %60’tan fazlasının Galaxy S24 Ultra için olduğunu söyledi.

galaxy s24 4

Koreli üretici Galaxy Fit 3’ü çıkarmak için de son hazırlıkları yapıyor. Galaxy Fit 3 kısa süre önce SIRIM veritabanında SM-R390 model numarasıyla listelendi. SIRIM, Malezya’da devlet kurumlarından biri ve satışa sunulacak olan ürünlerle ilgili sertifika veriyor. Daha önceki dedikodularda yeni akıllı bilekliğin mart ya da nisan gibi piyasaya sürülebileceği iddia edilmişti. Bunlara ek olarak Galaxy Fit 3’ün yaklaşık 77 dolar fiyata sahip olacağı söyleniyor. Galaxy Fit 2 çıktığında 38 dolardı. Arada neredeyse iki kat fiyat farkı var.

Samsung, COVID-19 salgınından bu yana sağlıklı yaşamı ekosisteminin büyük bir parçası haline getirmeye odaklandı. Galaxy Fit 3 aslında Galaxy Watch serisinin bir uzantısı olacak. Bilekliğin nabız ölçme, uyku ve kan basıncını izleme özelliklerine sahip olacağı söyleniyor. Cihazda mikrofon ve hoparlör olmadığı için arama yapılmayacak ya da gelen çağrılar yanıtlanmayacak. Yeni fitness bilekliğinin üç farklı renk seçeneğiyle geleceği ileri sürülüyor.

Microsoft, Xbox ve Activision Blizzard’da 1.900 kişiyi işten çıkarıyor