CROF : Türkiye’nin ilk Fındık Token’ı

CROF

CoinTR, Cropto ile iş birliği kapsamında Cropto Fındık Token’ı (CROF), CoinTR PRO’da işleme açtı. Cropto ile iş birliği kapsamında Cropto Arpa Token (CROB) ve Cropto Mısır Token (CROC) gibi tarım emtia token’ları da önümüzdeki haftalarda sırasıyla listelenecek.

Dünya fındık üretiminin yaklaşık %70’ini karşılayarak dünyanın en büyük fındık üreticisi olan Türkiye’nin değerli tarım ürünü “FINDIK” ile tarımsal ürünlere yatırım yapma fırsatı tanıyan Cropto Fındık Token’ı (CROF) listeleyen CoinTR ve CoinTR PRO, kullanıcılarına alternatif ve yenilikçi bir token’a yatırım yapma fırsatı sunuyor.

CROF

Cropto Fındık Token (CROF) Nedir?

Cropto, temel tarımsal ürünleri temsil eden farklı token’lar aracılığıyla yatırımcılara dijital varlık üzerinden tarım ürünlerine yatırım yapma fırsatı tanıyan inovatif bir projedir. Cropto Fındık Token (CROF), fındığı tokenize etmeyi amaçlayan bir ERC-20 token’ıdır. Fındığın tokenlaştırma süreci, depolara gelen ve bağımsız laboratuvarlarca test edilen fındığın depo belgesinin oluşturulmasıyla başlar.

Belge, AgriFintech adına Cropto tarafından satın alınır ve ardından depo rezerv belgesi ile eşleştirilerek ihraç edilen ERC-20 CROF, borsalarda işlem görmeye hazır hale gelir.

Cropto, fındığı satmak istediğinde depo rezerv belgesini kullanarak işlemi gerçekleştirir. Yani, satmak istediği fındık miktarı kadar sistemden ürettiği emtia token sayısını çıkartmak zorundadır. Daha sonrasında işlem süreci şeffaf bir şekilde blok zincire kaydedilir ve yatırımcılara güvenilir bir dijital varlık platformu sunulmuş olur.

*AGROS Sistemi içinde tokenlaştırılan 1 Emtia Token’ı, 1 kilogram emtiayı temsil eder.

 CoinTR PRO üzerinden Cropto Fındık Token nasıl alınır?

Kullanıcılar, bireysel e-postaları veya telefon numaraları ile CoinTR PRO’ya kaydolup KYC süreçlerini tamamlamalarının ardından, bankalar aracılığıyla TL transferi ile ya da diğer kripto para platformlarından ve merkeziyetsiz cüzdanlardan dijital varlık transferi yaparak, CROF/USDT işlem çiftinden satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Xiaomi, Redmi Note 13 Serisini Türkiye’ye Giriş Yaptı