Microsoft, Windows 10X’in iptal edildiğini duyurdu

Microsoft, Windows 10X'in iptal edildiğini duyurdu

Microsoft bugün, yaklaşan Windows 10X işletim sistemini iptal ettiğini duyurdu. Bu bilgiler, yeni Windows 10 21H1 güncellemesinin kullanıma sunulduğunu duyuran bir blog gönderisinde açıklandı.

Bu ayın başlarında Windows 10X için iptal söylentileri çıkmıştı. O nedenle şirketin resmi olarak iptali onaylaması şaşırtıcı değil. Netlik adına, şirket, 10X’ten gelen fikirleri Windows’un normal sürümüyle birleştirmeyi planladığını oldukça açık bir şekilde ortaya koyuyor. Yani buna göre, 10X komple yok olmayacak. Bunun yerine şirket, Windows 10X’teki özellikleri Windows ve diğer ürünlerine entegre edecek. Şirket, Microsoft Defender Application Guard‘daki yeni uygulama kapsayıcı teknolojisi, gelişmiş bir Sesle Yazma deneyimi ve optimize edilmiş tuş boyutlandırması, sesler, renkler ve animasyonlarlar söz ediyor. Windows 10X, Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için özel olarak tasarlanmış Windows 10’un basitleştirilmiş bir sürümü olacak. Bu yılın başlarında Microsoft, tek ekran bütçeli dizüstü bilgisayarlar için yapılacağını duyurmuştu. Ocak ayında çalışan bir demosunu bile gördük.

Microsoft, Windows 10X'in iptal edildiğini duyurdu

Şu anda Microsoft, nispeten küçük bir güncelleme olan Windows 10 için en son 21H1 güncellemesini Ekim ayı için planlanan daha büyük bir güncelleme ile yayınlama sürecinde. Microsoft, Windows 10’u yerel olarak ARM cihazlarına getirmeye de odaklanabilir. Bu, kullanıcı tabanının aslında istediği bir şey, ancak Chrome OS’ye alternatif bir Windows, insanların istediği bir şey değil.

Tam kapanma sürecinde internette en çok arananlar!