Microsoft sil baştan değişiyor!

Windows 10 mavi ekran

Uzun bir süredir gündemde olan Microsoft sil baştan yenilenme kararı aldı. Şirketin özellikle başlangıç menüsü ile ilgili bazı planları bulunuyor.

Canlı kutucuklar özelliği bir süredir Microsoft sil baştan stratejisi ile bitirilmek isteniyordu. Ancak bazı kullanıcıların bunu pek efektif bulmaması şirketin yeni kararlar almasına neden oldu. Rengarenk bloklar yerine daha sade düz görünüm tercihinde bulunan şirket, çok yakında bu planlarını adım adım uygulayacak. Özellikle Windows 7’nin  tamamen kaldırılmasından sonra şirket Windows 10 ile ilgili daha fazla çalışma yürütmeye başladı. Böylece kullanıcıların Windows 10 platformuna geçmesi daha da hızlandırılacak.

Microsoft tasarımcıları açıklama yaptı

Simge tasarımcılarından olan Mike LaJoie, “Amacımız başlat menüsünü şu an içerisinde bulunduğu renk karmaşasından çıkarıp bir nevi daha toplu olan görsel bir bütünlüğe kavuşturmak” ifadelerine yer verdi. Böylece şirketin bu yeni tasarımı ile birlikte neyi amaçladığı da ortaya çıkmış oldu.

Microsoft sil baştan yeni

Şimdilik Windows 10X  yeni tasarımı Surface Neo ve Surface Duo  için yayınlandı. Böylece diğer Windows platformlarına da yeni özelliğin gelmesi kesinleşmiş oldu. Bazıları Microsoft kuruluşunun bunu bütün Windows işletim sistemlerine getirmeyeceğini söylüyordu.

Microsoft ile ilgili tasarım problemleri uzun bir süredir tartışılıyor. Bazıları Windows 10 canlı kutucuk tasarımını son derece karmaşık bulurken bazıları da daha hoş bir görüntü katacağını ifade ediyordu. Görünen o ki Microsoft kararını verdi. Sizce yeni sabit tasarım kullanıcılar tarafından beğenilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.