Google çoğu çalışanını işten çıkarıyor

Google çoğu çalışanını işten çıkarıyor

Bloomberg ve TechCrunch’a göre Google 120. Bölge bölümü Alphabet’te meydana gelen işten çıkarmalardan ciddi şekilde etkilendi. İşte tüm detaylar.

Area 120, Google tarafında deneysel uygulamalar ve ürünler üzerinde çalışan kurum içi geliştirme merkezi olarak biliniyor. Bunlar arasında, kullanıcıların zayıf bağlantılarda ve temel akıllı telefonlarda bile hızlı bir şekilde oyun yükleyip oynamasını sağlayan HTML5 tabanlı bir platform olan GameSnacks yer alıyor. Sundar Pichai, bölümü 2016 yılında “Google’da aşağıdan yukarıya inovasyon için amaca yönelik bir yuva sağlamak” amacıyla kurmuştu. Bölümün web sitesinde şöyle yazıyor: “Alan 120 ekipleri her gün yeni ürünler, deneyimler ve hizmetler üzerinde çalışıyor.” Ancak tam olarak bu alan ciddi işten çıkarımlardan etkilendi.

Google çoğu çalışanını işten çıkarıyor

Alphabet kısa bir süre önce, küresel iş gücünün yaklaşık yüzde altısına tekabül eden 12.000 kişiyi işten çıkardığını itiraf etti. İşten çıkarmalar titiz incelemeler sonucunda gerçeklemiş.

Bir sözcü Bloomberg’e şirketin “Alan 120 ekibinin çoğunluğunu tasfiye etmek gibi zor bir karar verdiğini” söyledi. İşten çıkarmaların gerçekleştiği bölümde çalışılan üç projeden birinin yapay zeka ile ilgili olduğu söyleniyor. Yakın tarihli bir New York Times raporuna göre, Google bu yıl en az 20 yapay zeka destekli ürünü ve arama için bir sohbet robotunu sergilemeye hazırlanıyor. Son dönemlerde tüm platformlarda işten çıkarmalar gerçekleşti özellikle Twitter ciddi anlamda çalışan kaybetti desek yanlış olmaz.

Apple, Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran Teknolojisi İçin Patent Verdi