Microsoft işten çıkarmalara devam ediyor

Microsoft işten çıkarmalara devam ediyor

Microsoft işten çıkarma konusunda hız kesmeden devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma sonrası işten çıkarmaları hızlandı denebilir. Sürekli olarak farklı departmanlardan işti çıkarılmaya devam ediliyor. İlk olarak Skylanders’ın yapımcısı Toys for Bob’da yaklaşık 86 planlı işten çıkarma ve Call of Duty: Vanguard geliştiricisi Sledgehammer Games’te 76 kesintinin listelendiğini bildirdi. Kaliforniya, personel kesintileriyle ilgili 60 gün önceden bildirimde bulunulmasını zorunlu kılan 1988 tarihli bir yasa sayesinde, şirketlerin yaklaşan işten çıkarmalar durumunu bildirmelerini zorunlu kılıyor. Microsoft’un satın aldığı Activision Blizzard’da 86 kişi işten çıkarılacak gibi görünüyor. Buna ek olarak Toys for Bob’un ofislerinin kapanacağını belirten bir Kaliforniya eyaleti başvurusu da mevcut.

Microsoft işten çıkarmalara devam ediyor

Activision Blizzard yan kuruluşunun en başarılı projeleri arasında Spyro the Dragon serisi, Skylanders ve Crash Bandicoot 4: It’s About Time yer alıyor. Ancak bu oyunlar için çalışanlar arasından da işten çıkarmalar gerçekleşecek.

Buna ek olarak, 76 Activision Blizzard çalışanı daha işini kaybedecek. Stüdyo, CoD: Modern Warfare 3 (2011), CoD: Advanced Warfare (2014), CoD: WWII (2017) ve CoD: Vanguard (2021) dahil olmak üzere birçok Call of Duty oyununu geliştirdi veya bunlara katkıda bulundu. Stüdyo 2009 yılında kuruldu. Insider Gaming, Ocak ayında Sledgehammer Games’in ofislerini kapatacağını ve tamamen uzaktan çalışacağını bildirdi. Korona virüsün gelmesi ile birlikte teknoloji sektöründe bir çok işten çıkarma gerçekleşti ve bunlar kısa sürede sonlanacak gibi de durmuyor diyebiliriz.

Suzuki Yeni GSX-S1000GX ile Lüks Crossover Konseptini Yollara Çıkarıyor!