Microsoft Defender güvenlik aracı tüm tüketicilerin kullanımına sunuldu

Microsoft Defender güvenlik aracı tüm tüketicilerin kullanımına sunuldu

Biraz zaman aldı, ancak Microsoft Defender artık yalnızca Windows PC’ler ve işletmeler için değil, tüm kişisel cihazlarınız için genel olarak kullanılabilir durumda. İşte tüm detaylar.

Bireyler için yeni Defender, Microsoft 365 abonelerine, kullanmakta olduğunuz mevcut kötü amaçlı yazılımları ve kimlik avı güvenlik önlemlerini destekleyen çevrimiçi bir araç sunacak. Windows’un kötü amaçlı yazılımdan koruma önlemlerini Android, iOS ve macOS’a kadar genişletecek. Ayrıca güvenlik uyarılarının yanı sıra çözümler ve ipuçları da alacaksınız. Tüm ailenin güvenliğini merkezi bir gösterge panosundan yönetebilir ve halihazırda kullandığınız antivirüs sistemlerini (üçüncü taraf yazılımlar dahil) görüntüleyebilirsiniz.

Microsoft Defender güvenlik aracı tüm tüketicilerin kullanımına sunuldu

Microsoft, iOS ve Windows’ta yeni kötü amaçlı yazılım korumalarının mevcut olmadığı konusunda uyardı. Tavsiye yalnızca Mac’lerde ve Windows sistemlerinde mevcut olacak.

Bireyler için Defender, çoğu ülkede Microsoft 365 Bireysel ve Aile planlarına dahil. ABD’de Kişisel bir hesap için fiyatlar yıllık 70 dolardan başlayacak. Şirket, bunun çabalarının “sadece başlangıcı” olduğunu ve kimlik hırsızlığı koruması ve güvenli bağlantılar gibi özellikleri sunmayı planladığını söyledi.

Bu özellik diğer tüm savunmaların yerini almayacak. Özellikle dolandırıcılık ve şirketin aracının şu anda kapsamadığı diğer dijital suçlar için hala tetikte olmak isteyebilirsiniz. Yine de yararlı bir ek olabilir ve zaten Microsoft 365 kullanıyorsanız kolay bir seçim olacaktır. Şirket yeni güvenlik özellikleri ile kullanıcılarına yeni deneyimler sunacak.

Diablo 4, Immortal gibi oyun içi harcamalara bel bağlamayacak